Ne postoji ništa bolje nego zavaliti se na kauč i uživati u omiljenoj hrani. Iako je činjenica da je većini pizza najdraža ''hrana za utjehu'', iznenadit će vas informacija da ste vjerojatno ovo divno jelo cijeli život jeli na pogrešan način, prenosi DailyMail.
Jedna od najčešćih rasprava među ljubiteljima pizze jest o tome kako se treba jesti. Držite li krišku pizze za koru i jedete je? Ili je prepolovite?
Stefano Cirene, chef čiji je restoran dobio nagradu za najbolju australsku pizzu na Svjetskom prvenstvu u pizzi 2017. koje se održalo u Italiji, otkrio je kako treba jesti tradicionalnu napuljsku pizzu.
Kako biste spriječili da sastojci ne skliznu s pizze, vlasnik Verace Pizzere u Sydneyu rekao je da pizzu trebate pažljivo preklopiti poput omotnice.
"Trebate otkinuti rub pizze, lijeva i desna strana trebaju se dodirivati, a pizza mora biti mekana. To je pravilo napuljske pizze, nikada ne smije biti hrskava", rekao je za News Corp.
Ako se pizza presavije na takav način umjesto da se dijelovi narežu u na jednake kriške, znači da će sastojci ostati na pravom mjestu, a umak neće curiti.
Dakle, odložite svoje noževe i vilice sa strane, a sve što trebate učiniti jest presavinuti pizzu napola jednom, a zatim i drugi put. I imat ćete savršen oblik.
Poserem se na novinara i njegov članak .....................momentalno !!!