Jeste li znali?

Vrlo vjerojatno cijelo vrijeme krivo čuvamo sladoled: Poznati brend otkrio pravilan način

Shutterstock
07.08.2020.
u 14:38

Sladoled bi se trebao čuvati duboko u škrinji kako bi najmanje dolazio u kontakt s toplim zrakom. Uz to, postoji i još jedan trik.

Popularni brend sladoleda, Ben & Jerry's, na svojoj je stranici otkrio da vrlo vjerojatno cijelo vrijeme potpuno krivo spremamo sladoled u zamrzivač. 

Stručnjaci tvrde da ga treba staviti naopako, odnosno da poklopac treba ići na dno. Na taj način sprječava se da hrana oksidira. "S vremenom led počne isparavati i gubi se vlažnost, a na površini sladoleda stvaraju se mali kristali. Iako to neće pokvariti sladoled, okus je bolji kada se to ne dogodi."

Jedan je korisnik TikToka uspio otkriti recept umaka koji se nalazi u Big Macu: Evo kako ga pripremiti.

Brend također preporučuje da kutije sa sladoledom držite duboko, iza svih drugih namirnica kako bi najmanje dolazio u kontakt s toplim zrakom svaki put kada otvorite zamrzivač, prenosi The Sun.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
14:53 07.08.2020.

the sun... ja mislo daily mail ili metr. ahahaaa pa kako vam ne dosadi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije