Uskoro će Korizma pa iskoristite ove dane koji su pred vama i uživajte u jelima kod kojih se ne cjepidlači kad su u pitanju nutricionističke preporuke. Osim toga, nedjelja je i ako se želite pošteno najesti i leći pred televizor to je vaša privatna stvar!
Zapečene kobasice s grahom
Sastojci:
5 do 6 kobasica
400 g bijelog graha
200 g sjeckane rajčice
1 žlica senfa
sol, papar
čili u prahu
50 g slanine
svježi čili
kukuruzni kruh
svježi list peršina
Priprema:
U posudi sjedinite bijeli grah, sjeckanu rajčicu, senf te sol, papar i čili u prahu. Količinu začina prilagodite vlastitom ukusu. U posudu za pečenje stavite smjesu graha i rajčice te povrh toga kobasice koje su prethodno zarezane na nekoliko mjesta kako ne bi pucale zbog visoke temperature. Pospite po svemu sitno sjeckanu slaninu te pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 30 minuta. Kada je sve pečeno, dodajte sitno sjeckani list peršina te sitno rezane svježe čili papričice. Poslužite uz kukuruzni kruh.
Recept je za magazin Slano & slatko pripremio Vedran Bošković, autor bloga "Začinjeno s ljubavlju"
To sa čilijem može onaj ili ona koji želiju uživat dva puta.