Roko je mladi chef. Dečko s nagradama. Svjetskim, domaćim...
– Nisam chef nego kuhar. Tako zovem svoje zanimanje, a naziv chef ipak je samo šminka. Mi smo kuhari – priča Roko Tulić (29), dečko koji ima i – broncu sa Svjetskog prvenstva. Poput Prosinečkog ili Šukera...
– U Luksemburgu smo je osvojili, bio sam i reprezentativac, prošlo je nekoliko godina. Bio sam i među najboljih 10 kuhara u Hrvatskoj. Ponavljam, kuhara! – kaže smiješeći se.
Hranu je pripremao i na jahti, preplovio je cijeli Jadran, prošao mnogo kuhinja. Na kraju, otvorio je konobu u svom gradu. – Bjelovarcima i našim gostima želio sam ponuditi nešto drukčije, gurmansku kuhinju, nešto moderno. Da nije pizza i roštilj. Eto, kad gost dođe i naruči miješano meso, ja se okrenem pa mu donesem, recimo, pileća prsa u umaku od kozica. Velim im: Probajte, ako vam se ne svidi, a niste to naručili, ne morate platiti. I svidi im se. Želim da ljudi jedu fino.
Francuski prestižni vodič Gault Millau uvrstio ga je među najbolje hrvatske restorane, zidovi su u ugodnom prostoru puni plaketa. Gostu važan podatak – cijene nisu pretjerane. Ručak za dvije osobe, novinara i fotoreportera, uz piće – 139 kuna.
OCJENA
IZBOR I KVALITETA JELA (do 50 bodova):
46 bodova
IZBOR I PONUDA PIĆA (do 15 bodova):
13 bodova
POSLUGA I LJUBAZNOST (do 10 bodova):
9 bodova
DOJMOVI I PROSTOR (do 20 bodova):
17 bodova
UKUPNOST PONUDE (do 5 bodova)
4 boda
ukupno 89 bodova
Ako ja naručim jaje na oko ,želim i dobiti jaje na oko a ne jaje u oko..