Jako fino

Znate li što su šlikrfe? Jelo kojeg se od danas više nećete moći zasititi!

Hrvoje Serdar
21.06.2022.
u 09:00

Ručno izrađeni jastučići punjeni svinjskim plućicama i servirani s tostiranim bučinim košticama pozivaju na pravi hedonizam. Recept je iz "stare bakine knjižice" posudila chefica Silvija Horak i dala mu svoj originalni pečat.

Gastronomija nadahnuta tradicijom i autohtonom hranom zaštitni su znak restorana Terbotz, a chefica Silvija Horak njihovo je zaštitno lice koje neumorno istražuje tradiciju međimurskog kraja i bira recepte koji oduševljavaju.

Foto: Hrvoje Serdar

Jastučići punjeni plućicama

Za tijesto:

300 g oštrog brašna

3 jaja

sol

Za nadjev:

300 g svinjskih plućica

1 jaje

sol, papar

1 glavica luka

kosana mast

Foto: Hrvoje Serdar

Priprema:

Plućica skuhajte da ne budu spužvasta i sameljite ih na sitno. Na masnoći dinstajte luk i dodajte plućica. Kad se ohlade, posolite, popaprite, dodajte jaje i pomiješajte. Tijesto tanko razvaljajte, narežite na krugove, punite nadjevom i stisnite vilicom rubove da ne izlazi nadjev. Kuhajte ih dok ne isplivaju i procijedite. Na tavici rastopite kosanu mast te na nju stavite jastučiće (šlikrfe). Servirajte i pospite s tostiranim bučinim košticama.

Komentara 1

DU
Deleted user
09:09 21.06.2022.

U drugim državama nastanjenim Slavenima se to jelo naziva pierogi, a smjesa kojom filamo može biti različita i zavisi od kreativnosti specifičnog područja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije