PROJEKTI U Trogiru otvorena prva Kuća dalmatinske glazbe

Mišo Kovač presjekao vrpcu

lje-miso-txt.jpg
import
14.07.2005.
u 18:20

TROGIR - Za svega nekoliko mjeseci zapuštena tvrđava Sv. Marka, u povijesnoj jezgri Unescova grada, potpuno je obnovljena i preuređena u Kuću dalmatinske glazbe, kako ju je nazvao i osmislio dugogodišnji estradni menadžer Ivica Bubalo, koji je od grada za to dobio potporu.

- O svakom sam se detalju savjetovao sa stručnjacima, osim u odabiru osobe koja će imati čast presjeći vrpcu. Kad mi je Mišo Kovač u mojoj 26. godini rekao kako sam od sutra njegov menadžer, to mi je odredilo životni put i od tada su mi sva vrata bila otvorena - rekao je u srijedu navečer, ispunjen emocijama, I. Bubalo, pozivajući Mišu da svečano otvori prvu kuću dalmatinske glazbe.

Na prvom katu tvrđave uređen je izložbeno-prodajni pult sa suvenirima i prikladno opremljenim CD-ima i DVD-ima. Zidovi su ispunjeni izložbom narodnih nošnja i glazbala Trogira i Splita s okolicom. Uskim stubama stiže se do vrha tvrđave, na terasu odakle se pruža pogled na trogirske krovove. Na 40-ak sjedećih mjesta jedni će učiti svirati, a drugi jednostavno uživati slušajući i gledajući. (L. E.)

Želite prijaviti greške?