Slano&Slatko

Noblesse oblige: Kolekcija sablji za spektakularno i vješto otvaranje šampanjca

sabrage
Foto: Promo
12.01.2016.
u 17:00

Ovi prelijepi predmeti dostavljaju se po cijelom svijetu iz ovog malog talijanskog mjesta u otmjenim etuijima

Provjereno, oni koji vole dobru hranu i birana vina cijene i sve što takav doživljaj prati. A, ako su k tome i sami vješti kuhari, utoliko je veća radost.

Pojam hedonizam proizlazi od grčke riječi hedone - užitak (osobito onaj gurmanski op. a.) i još se od antike interpretira kao pozitivan etički nauk po kojem je ugoda najviše dobro. Valja priznati da su vrijednosti hedonizma bitna spona u harmoničnom razvoju osobnih, ali i društvenih vrijednosti. Vođen premisom gurmanskog užitka i težnje prema ugodi i lijepome, Fabrizio, vlasnik male elitne talijanske manufakture Del Ben, usredotočen je na profinjene i ekskluzivne accessoire za gurmane.

I sam veliki gurman, od plemenitih materijala poput palisandrovine, roga, maslinova drva i najboljeg čelika izrađuje klasične noževe, noževe za pršut, šunku, losos, stolne noževe za steak i t-bone, setove noževa za rezanje tvrdih, mekanih i svježih sireva, lopatice za torte i kolača, strugalice za tartufe, škare za plemenitu i divlju perad, pincu za otvaranje arhivskih ili Millesime šampanjaca kao i Noblesse oblige kolekciju predivnih sablji za ‘sabrage’, spektakularno i vješto otvaranje šampanjca i finih pjenušaca. Ovi prelijepi predmeti dostavljaju se po cijelom svijetu iz ovog malog talijanskog mjesta u otmjenim etuijima. Uoči blagdana naručitelji su nezasitni, kolekcije limitirane, a manufaktura mala. U tome je i draž. Često iz Venecije, Padove ili Verone u vlastitom aranžmanu navraćaju američki ili japanski turisti kako bi posjetili manufakturu i malo pitoreskno mjesto mjesto, u kojem u lokalnim tratorijama nude planinski sir, odličan pršut i fini hladni prosecco.

- Lijep je ovo posao - kaže Fabrizio, svi putovi vode prema užitku i druženju oko dobrog stola, Sve se važne odluke i životne prekretnice slave ili zaključuju upravo uz butelje mjehurića: rođenje, zaruke, vjenčanja, rođendani, godišnjice, božićni i novogodišnji blagdani, poslovni uspjesi i promašaji... Vještina otvaranja sabljom i nije toliko teška kako se čini, bitno je vrh grla butelje odsjeći naglim pokretom “po šavu” i istočiti ga u čast životu. On sante!

>>Apsolutni must have za osviještene gurmane nove generacije

>>Kada skuhate prvu marmeladu u bassine a confiture, složit ćete se da vrijedi svakog novčića

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije