Koraba, povrće veličine naranče dostupno je u dvije vrste, zelenoj i ljubičastoj.
Ovo gomoljasto povrće s prepoznatljivim uspravnim svježim listovima, a koje pripada skupini kupusnjača, bogato je hranjivim tvarima.
Veliko lišće pričvršćeno za gomoljastu bazu također je jestivo i bogato vitaminom A pa kao takvo predstavlja sjajan izbor za zdravlje naših očiju, a može se pripremati kao špinat.
Koraba je odličan izvor vitamina C i kalija. Obiluje i vitaminom B6, folnom kiselinom, magnezijem i bakrom.
Osim što će naš organizam opskrbiti spomenutim vitaminima i mineralima, koraba će potaknuti cirkulaciju energije i spriječiti proljetni umor. Učinkovita je protiv edema, kandide i virusnih problema, a pomaže i stabilizirati razinu šećera u krvi.
Možete je jesti sirovu ili kuhanu, a ako se pokušavate riješiti neželjenih kilograma, koraba bi svakako trebala biti često na vašem jelovniku jer je siromašna kalorijama, bogata hranjivim tvarima, vitaminima i mineralima, ali i vlaknima.
Ova supernamirnica može postati nezaobilazni sastojak vaših juha i variva, salata, a može se poslužiti i kao prilog začinjena limunovim sokom ili s malo rastopljenog maslaca. Ako radite pire, pokušajte dodati skuhanu korabu. Njezin slatkast okus prožet će ovo jelo.
Upravo zbog slatkastog okusa kada je kuhana, korabu vole jesti i bebe pa ovo povrće može biti jedno od prvih namirnica vaše bebe kada za to dođe vrijeme.
>>5 razloga zašto biste trebali početi jesti orahe već danas
>>'Čudo' od soli! Zbog ovoga ćete požaliti što niste prije koristili himalajsku sol
Jedem ju od malena i mogu je samo pohvaliti.