MAČEVANJE U PARIZU

Amerikanka obranila zlato u floretu. Japanac je pobjednik u maču

Fencing - Women's Foil Individual Gold Medal Bout
Foto: MAYE-E WONG/REUTERS
1/6
29.07.2024.
u 02:00

Kanađanka Elaonor Harvey je sa 15-12 bila bolja od Talijanke Alice Volpi u borbi za broncu u floretu, dok je Egipćanin Mohamed Elsayed pobijedio Mađara Tibora Andrasfija sa 8-7 za broncu u maču

Amerikanka Lee Kiefer je osvojila olimpijsko zlato u floretu, dok je Japanac Koki Kano osvojio zlato u maču. Kiefer je u američkom finalu porazila sunarodnjakinju Lauren Scruggs sa 15-6 obranivši zlato iz Tokija.

U svojoj riznici medalja, 30-godišnja Amerikanka ima i sedam medalja sa svjetskih prvenstava pri čemu jedno ekipno zlato iz kineskog Wuxija 2018. Kanađanka Elaonor Harvey je sa 15-12 bila bolja od Talijanke Alice Volpi u borbi za broncu.

U muškoj konkurenciji na programu je bio mač, a zlato je osvojio 26-godišnji Japanac Kano koji je u finalu porazio Francuza Yannicka Borela sa 15-9. Kano je u Tokiju osvojio olimpijsko zlato u ekipnoj konkurenciji, a sada ga ima i u pojedinačnoj. U susretu za broncu Egipćanin Mohamed Elsayed je pobijedio Mađara Tibora Andrasfija sa 8-7.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije