MIŠLJENJE NAVIJAČA

PITANJE DANA Mogu li vatreni pobijediti Talijane?

Euro 2024 - Croatia v Albania
Foto: LISI NIESNER/REUTERS
1/4
24.06.2024.
u 09:31

Dok se momčadi pripremaju za utakmicu, gomilaju se analize i kalkulacije...

Nogometne reprezentacije Hrvatske i Italije igrat će utakmicu posljednjeg kola grupne faze Europskog prvenstva. Obje su momčadi imale svijetle i tamne trenutke koji su ih doveli u poprilično tešku situaciju. Italija nešto bolje stoji. S tri boda osvojena protiv Albanije, treba im tek bod da bi osigurali prolaz u nokaut-fazu.

Hrvatska je upisala težak poraz protiv Španjolske. Iako rezultat 3:0 nije bio realan, učinio je podosta štete kada je riječ o gol-razlici. Gol Albanaca u zadnjim minutama remija u drugome kolu grupne faze nije pridonio popravljanju tih brojki. Hrvatsku je to dovelo "pred zid". Jedini način da osiguraju prolaz jest pobjeda nad Italijom, čime bi ih ostavili bod iza sebe.

GALERIJA Pogledajte posljednji trening vatrenih uoči Italije

Euro 2024 - Croatia v Albania
1/11

Dok se momčadi pripremaju za utakmicu, gomilaju se analize i kalkulacije. "Nije tu samo stvar u Brozoviću, puno hrvatskih igrača je u teškoćama. Hrvatska momčad izgleda slabašno, sa sporim donošenjem odluka i netočnostima u napadu", piše Sky Sports. "Glavni problem za Azzurra u ključnom dvoboju u Leipzigu u ponedjeljak bit će, kao i uvijek, Luka Modrić. Osim što je izuzetno talentiran, Modrić, sada 38-godišnjak, nosi u sebi dodatnu motivaciju – povrijeđeni ponos", navodi s druge strane Corriere Della Sera.

Određenu prednost mogli bi donijeti i navijači. Hrvatski obožavatelji u Leipzigu su brojni. Slavlje i navijanje počelo je još u nedjelju, kada su se na ulicama istočnonjemačkog grada okupili brojni Hrvati i uz pjesmu poslali poruku podrške vatrenima. Uz silne analize i kalkulacije, pitamo vas: Mogu li vatreni pobijediti Talijane?

U osminu finala proći će po dvije najbolje momčadi iz svake od skupina. Također, pridružit će im se četiri najuspješnije trećeplasirane momčadi. U skupini B Španjolska je osigurala poziciju na vrhu. Dok Hrvatska i Italija vode bitke na terenu, Albanija se može nadati nešto slabijoj furiji koja bi mogla odmarati igrače. S obzirom na stanje na tablici, oni se također mogu ubaciti na neku od dvije preostale pozicije kojima konkuriraju za prolazak.

VIDEO Leipzig: Sve glasnija navijačka pjesma u središtu grada

Komentara 1

OK
okolokere
10:09 24.06.2024.

Pivo je pivo ali ne garantira pobjedu momčadi za koju pivopija navija. Jedno je hrabriti se a drugo stvarno navijati za svoju reprezentaciju. Jedno je najavljivati borbu a drugo stvarno se bojati. Bogati nogometaš i afirmacije željna momčad nisu isto. Uz kvalitetu idu skromnost i dosljednost. Od najave do stadiona dug je put a otići na utakmicu u Njemačku nije teško ali promijeniti stanje naših stadiona za ljude oko nogometa nemoguć je zadatak. Lakše je igrače rasprodavati nego stvarati i odgajati. Hrvatska nogometna reprezentacija svojevrsno je čudo a njeni igrači zavređuju poštovanje. Dogoditi će im se suprotno jer ovdje ljudi više od poštovanja njeguju vrijeđanje i pljuvanje! Ne vjerujete? Budite samo malo strpljivi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije