Sporno navijanje

As: Hrvatsku čeka žestoka kazna, a za jednog bi igrača ovo mogao biti kraj na Euru

Hamburg: Albanski navijači uletili na travnjak na kraju susreta Hrvatske i Albanije u 2. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
21.06.2024.
u 15:17

U satima nakon dvoboja, Jovan Šurbatović, glavni tajnik Nogometnog saveza Srbije, zaprijetio je povlačenjem svoje momčadi s turnira zbog skandiranja koja su se čula tijekom dvoboja Hrvatske i Albanije, a kada se navodno čulo "ubij Srbina".

Uefa je ovog petka objavila da je, u skladu s člankom 31.4 svog Disciplinskog pravilnika, imenovala etičkog i disciplinskog inspektora koji će provesti istragu o mogućem rasističkom i/ili diskriminirajućem ponašanju navijača tijekom utakmice između Hrvatske i Albanije prošle srijede u Hamburgu.

Konkretnije, Uefa istražuje skandiranje hrvatskih i albanskih navijača protiv Srbije i Makedonije. Najviša međunarodna organizacija također će istražiti navodno neprimjereno ponašanje albanskog igrača Mirlinda Dakua, koji je nakon utakmice, koja je završila neriješenim rezultatom 2:2, megafonom pratio skandiranje navijača koji su pjevali 'P... Makedonija '.

U satima nakon dvoboja, Jovan Šurbatović, glavni tajnik Nogometnog saveza Srbije, zaprijetio je povlačenjem svoje momčadi s turnira zbog skandiranja koja su se čula tijekom dvoboja Hrvatske i Albanije, a kada se navodno čulo "ubij Srbina". UEFA je najavila da će odluka o ovom pitanju biti donesena u sljedećih nekoliko sati, a španjolski As piše da će oba Saveza dobiti značajnu financijsku sankciju i Daku će sigurno biti kažnjen nekim utakmicama, tako da ne bi igrao protiv Španjolske sljedeći ponedjeljak. 

Albanija, pak, mora pobijediti kako bi prošla u sljedeću fazu, stoga je moguće da je Doku odigrao svoje na Europskom prvenstvu ako njegova reprezentacija ne uspije proći u osminu finala. 

VEZANI ČLANCI:

Neprimjereno navijanje tijekom utakmice Hrvatske i Albanije komentirao je i predsjednik HNS-a Marijan Kustić. "Postupak je otvoren. Mi smo uvijek naglašavali da HNS osuđuje bilo kakav poziv na mržnju i diskriminaciju", poručio je šef HNS-a.

Kustić je poručio da on sporne povike s tribina nije čuo. "U prvoj utakmici smo imali primjedbi od strane delegata na nekoliko baklji i čaša koje su bačene, ali nemojmo sada predbacivati na nekoga nešto. Postupak je otvoren pa neka oni dokažu da je doista tako bilo. Ja to osobno nisam vidio, osim što su neki strani mediji pisali o tome. Želim ovim putem zahvaliti svim našim navijačima. Okupiti 100 tisuća naših navijača, uistinu čestitam na tome", kazao je Kustić.

FOTO Koliko vrijede Vatreni: Gvardiol je među najskupljima na Euru, a moglo bi vas iznenaditi tko je najjeftiniji

Hamburg: Albanski navijači uletili na travnjak na kraju susreta Hrvatske i Albanije u 2. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
1/11
Ključne riječi

Komentara 6

HI
Hrvat iz Prigorja
19:14 21.06.2024.

Evo srpskih pravednika, gdje god dođu rade nerede. A ovi njihovi su baš pič. ke, lud. og naroda, sve rade da u manje svoje odrovornost za sve lošeg što su radili posljenjih 100 godina, su već ih i Englezi a a i Francuzi to skužili, Srebrenica i Vukovar su im je otvorili oći ,malo prekasno za 80. god.

MI
minolta
17:57 21.06.2024.

po toj logici Srbima bi trebalo uvesti zabranu organiziranja sportskih natjecanja, sjetite se rukometnog prvenstva organiziranog u Srbiji. razbijeni auti, suđenje, vrijeđanje publike... dvolično kako smo i navikli od mimoza. dijagnoza kolektivni bipolarni poremećaj. u jednom trenu su huligani u drugom rone suze jer ih je netko uvrijedio...

Avatar bucika
bucika
17:36 21.06.2024.

Da barem ima ovde neko tako da gleda i kaznjava politicko provociranje...admire spavas li?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije