ŠEF HNS-A

Kustić o skandiranju 'Ubij Srbina': 'Ja to nisam vidio, neka dokažu da je doista tako bilo'

Vatreni doputovali u Berlin uoči sutrašnjeg susreta sa Španjolskom
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
21.06.2024.
u 12:45

"Mi smo uvijek naglašavali da HNS osuđuje bilo kakav poziv na mržnju i diskriminaciju", poručio je još šef HNS-a.

Uefa je pokrenula postupak protiv Hrvatske i Albanije zbog neprimjerenog navijanja, a sve je komentirao predsjednik HNS-a Marijan Kustić. "Postupak je otvoren. Mi smo uvijek naglašavali da HNS osuđuje bilo kakav poziv na mržnju i diskriminaciju", poručio je šef HNS-a.

Kustić je poručio da on sporne povike s tribina nije čuo. "U prvoj utakmici smo imali primjedbi od strane delegata na nekoliko baklji i čaša koje su bačene, ali nemojmo sada predbacivati na nekoga nešto. Postupak je otvoren pa neka oni dokažu da je doista tako bilo. Ja to osobno nisam vidio, osim što su neki strani mediji pisali o tome. Želim ovim putem zahvaliti svim našim navijačima. Okupiti 100 tisuća naših navijača, uistinu čestitam na tome", kazao je Kustić.

Podsjetimo, na utakmici Hrvatske i Albanije, koja se odigrala 19. lipnja u Hamburgu, zabilježeno je skandiranje "Ubij Srbina". Ovo je izazvalo veliku buru u susjedstvu, posebno kod srpskog nogometnog saveza, koji je odmah reagirao slanjem pisma glavnom tajniku Uefe. Predstavnik srpskog nogometnog Saveza otišao je korak dalje, poručivši da će Srbija istupiti s Europskog prvenstva ako Uefa ne kazni Hrvatsku i Albaniju.  

Uefa je sinoć otvorila disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) zbog ovog incidenta. U svom priopćenju Uefa je navela da je imenovan inspektor za etiku i disciplinu kako bi istražio moguće rasističko i/ili diskriminatorno ponašanje navijača tijekom utakmice grupne faze Europskog prvenstva između Hrvatske i Albanije.

VEZANI ČLANCI:

O incidentu na tribinama raspisali su se i srpski mediji, koji su brzo prenijeli sinoćnju objavu Uefe. "Crno im se piše", likuje tamošnji Kurir, koji u tekstu navodi da je "odvratna slika hrvatskih i albanskih navijača obišla svijet" i da nogometnim savezima slijedi "drakonska kazna".

Ranije je, da podsjetimo, Uefa već kaznila Hrvatski nogometni savez s 87.875 eura zbog ponašanja dijela hrvatskih navijača na utakmici protiv Španjolske, koja je odigrana u Berlinu 15. lipnja. Što se tiče rezultatskog dijela Eura, Hrvatska je do sada gubila u prvom kolu od Španjolske 0:3, da bi potom remizirala protiv Albanije 2:2. Vatrene čeka još susret protiv Italije, koji će odlučiti putuju li izabranici Zlatka Dalića u osminu finala.

FOTO Od euforije do očaja: Ove fotografije vatrenih s Eura već sad su obišle nogometni svijet

Vatreni doputovali u Berlin uoči sutrašnjeg susreta sa Španjolskom
1/25

Komentara 2

Avatar Caliban
Caliban
14:22 21.06.2024.

Ispočetka su Srbi pisali da su Albanci vikali Ubij Srbina, a Hrvati spominjali Srbe i vrbe... Šta sad hoće? ...da im je bar u nečem pobjediti 😏

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
22:43 21.06.2024.

"Nisam vidio da viču"??? Konobar ostaje konobar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije