DOBRO PREGOVARANJE

Za svaku sekundu provedenu u ringu dobio je 5343 eura. Babić je unatoč porazu zaradio više od pobjednika

Johnny Fisher & Alen Babic Press Conference
Foto: Andrew Couldridge/REUTERS
1/4
07.07.2024.
u 16:41

"Nadam se da nikad nećeš biti u mojoj situaciji", kazao je Alen Babić svome sinoćnjem protivniku Johnnyju Fisheru nakon borbe. Doista, uz dva poraza u 14 borbi, pitanje je kada će moći na veliku pozornicu

Hrvatski boksač Alen Babić (33) izgubio je borbu protiv mladog Britanca Johnnyja Fishera održanu u Londonu ove subote. Babić je tako upisao drugi poraz u svojih 14 profesionalnih borbi. Sve je trajalo samo 36 sekundi. Britanac je Hrvatu zadao šest čistih udaraca koji su ga poslali na pod, a na Babićevoj glavi je u padu odsjeo još jedan ili dva prije no što je došao do partera. Na klimavim se nogama pridigao, a sudac je rano zaustavio brojanje pokazujući da ne može niti stajati na mjestu.

Veliko je pitanje je li ovo bilo prerano zaustavljanje borbe i je li trebao odraditi puno brojanje pa pustiti borbu dalje ili poslati Babića u njegov kut. Hrvatski boksač sasvim očigledno nije bio zadovoljan ovakvom odlukom, no kada je donesena povratka više nije bilo. Britanski boksač je tako i 12. borbu zaredom ostao neporažen. Ukupna zarada dodijeljena za ovaj meč iznosila je nešto više od 323 tisuće eura.

GALERIJA Pogledajte neke od najzanimljivijih trenutaka meča Usik i Fury

Johnny Fisher & Alen Babic Press Conference
1/82

Babiću je od toga pripalo 193.5 tisuća, a Fisheru 129.5  tisuća eura. Hrvat je za svaku sekundu provedenu u ringu zaradio 5343 eura. Dobro pregovaranje prije meča donijelo je Babiću veću zaradu u meču u koji je ulazio kao "underdog". Izgledno je da će mu novac vrlo dobro doći obzirom da je s ovim porazom poprilično umanjio svoje prilike da u budućnosti dobije velike borbe koje mu mogu donijeti nešto veću zaradu.

Nakon borbe hrvatskog boksača posjetio je pobjednik Fisher. "Što god da sam rekao prije borbe...ma znaš sve, ti si dobar čovjek. Dogodi se, i ja sam očekivao istu stvar od tebe, znam da možeš udariti. Nadam se da si dobro, prijatelju, i uvijek si dobrodošao u London i u moju kuću da dođeš pojesti nešto ili što god. Ti si dobar čovjek", rekao mu je Britanac, a Babić je vrlo dobro shvaćajući poziciju u kojoj se našao odgovorio: "Nadam se da nikad nećeš biti u mojoj situaciji."

VIDEO Grci žele Petkovića, ali nemaju novca. Cjenkanje? U Dinamu su jasni - to ne dolazi u obzir

 

Komentara 13

PA
Pametanumoruludih
17:40 07.07.2024.

Fenomenalno blokira udarce glavom... kao dobar nogometas.

PA
pan-am
17:20 07.07.2024.

Ples sa zvijezdama je za njega ,dobro pleše .

18
188
19:35 07.07.2024.

Pobjedio jezičinom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije