HAJDUK

Bijelima treba 8 milijuna eura

17.05.2003.
u 00:00

Kad bi doveo Sablića, Rossu, Šerića, Mornara i Bjelanovića i zadržao sadašnje adute, Hajduk bi mogao prezimiti u Europi

SPLIT - Netko će kazati da je prerano slagati Hajdukovu momčad za sljedeću sezonu, ni u bijelom taboru ne žele se izjašnjavati.

- Ne treba forsirati teme s kim ćemo ući u novu sezonu. Naravno da radimo, ali ne bi bilo korektno prije kraja sezone bilo što iznositi u javnost - objašnjava predsjednik Hajduka Branko Grgić.

Bez obzira na želju predsjednika, poigrali smo se imenima, dolascima i odlascima. Hajduk ima svoju listu koja može biti promijenjena s igračem-dva, ali u biti zna se da će čelnici kluba pokušati vratiti neke splitske igrače koji se u inozemstvu nisu baš naigrali. Na tom popisu nalaze se Stanko Bubalo, Ivan Leko, Jurica Vučko i Mate Bilić. Svi sigurno neće doći, ovisit će to i o odlascima. A ta Hajdukova lista je podugačka. Pletikosa, Srna, Rapaić, Vejić, Neretljak, ta petorka figurira kao sigurna za inozemstvo. I svi ostali su na tržištu, Hajdukova financijska situacija kazuje da će svaka ponuda biti pomno razmotrena. O tomu će ovisiti i kupnja. Poljudski zidovi bruje da je Hajduk blizu dogovora s Tomislavom Rukavinom koji će na ljeto biti slobodan i rado bi se vratio u Hrvatsku te odigrao sezonu. Priča se da bijeli žele i Hrmana, kojeg je Dinamo već "zapisao", ali nije još i doveo. Blatnjak iz Zadra navodno je već u Poljudu, baš kao i Lučić iz Cibalije, a zagrebaš Vasilj je odavno označen kao nekakav nasljednik Pletikose.

Realan Hajdukov sastav na jesen bi u sustavu 3-4-2-1 pod paskom Zorana Vulića mogli činiti: Vasilj - Lučić, Vuković, Đolonga - Rukavina, Andrić, Računica, Hrman - Bubalo, Blatnjak - Turković. U toj varijanti ne bi bilo potrošeno previše novca, možda nešto oko milijun i pol eura.

- Blizu ste, ali u nekim stvarima griješite. Recimo, zašto bismo kupovali vratara kad imamo odličnog Runju - nije se Grgić želio upuštati u komentare.

Varijanta broj dva, Hajduk po želji čelnika, a to znači postojeću momčad ojačati s nekoliko igrača, izgleda puno ljepše i ugodnije za navijače. Pletikosa - Vejić, Vuković, Neretljak - Srna, Andrić, I. Leko, Hrman - Bubalo, Rapaić - M. Bilić.

Naravno da su ugodne želje klupskih čelnika, ali to bi značilo zadržati sve one koji bi im mogli donijeti prijeko potrebne eure, a klupsku blagajnu opteretiti s izdvajanjima za Leku, Bilića i Hrmana.

Najljepša je ona naša varijanta. Slaganje momčadi koja bi napokon mogla prezimiti u Europi, u Kupu Uefe ravnopravno se nositi sa srednjim slojem europskih klubova. A u toj našoj momčadi igrali bi Pletikosa - Vejić, Sablić, Neretljak - Srna, Andrić, Rosso, Šerić - Mornar, Rapaić - Bjelanović.

- Ta momčad bila bi space shutlle - samo je procijedio Grgić kada smo mu pročitali Večernjakovu momčad. Za europski Hajduk trebalo bi izdvojiti najmanje osam milijuna eura. Dokazanim klasama Pletikosi, Srni, Rapaiću, Rossi i Šeriću platili bismo po milijun eura, Sabliću, Mornaru i Bjelanoviću po 600 tisuća eura, Andriću, Vejiću i Neretljaku po 400 tisuća eura. Ako bi mogućnosti dopuštale, svi bi oni za taj novac došli igrati. No, sve je to sanak pusti, Poljud novca nema ni za plaće. Ali, želi li se Hajduk vratiti na međunarodne staze, a nije sporno da želi, onda će se kesa jednog dana morati odriješiti.

Ozren MARŠIĆ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije