Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ZLATNA GENERACIJA SVE STARIJA'

Bild: Hrvatski nasljednik Luke Modrića već je spreman

Hamburg: Susret Hrvatske i Albanije u 2. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
21.06.2024.
u 09:19

Riječ je o Martinu Baturini, supertalentu zagrebačkog Dinama, čija je procijenjena tržišna vrijednost 20 milijuna eura.

Njemački Bild posvetio je još jedan tekst hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, koja je loše ušla na Europsko prvenstvo. Hrvati su, naime, najprije doživjeli poraz od Španjolske 0:3, potom remizirali protiv Albanije 2:2, a u ponedjeljak u Leipzigu traže spas protiv Italije kako bi ušli u osminu finala.

Da izabranici Zlatka Dalića nemaju otvaranje prvenstva iz snova, jasno je i Bildu, koji smatra da hrvatskoj momčadi "hitno treba tretman pomlađivanja". To oprimjeruju zanimljivim podatkom da je najstarija hrvatska momčad koja je ikad nastupila na nekom Europskom prvenstvu bila upravo ona početna postava protiv Albanije. Prosječna dob igrača bila je 29,5 godina.

Hrvatska je u utakmicu s Albanijom tako krenula sa zvijezdama Lukom Modridom (38), Ivanom Perišićem (35), Andrejom Kramarićem (33), Marcelom Brozovićem (31) i Mateom Kovačićem (30). "Svi oni imaju ogromne zasluge i veliko iskustvo. No momčadi nedostaje dinamike u središtu sredine terena i brzine na krilima. Središnji napadač Bruno Petković (29) također u ovoj kombinaciji djeluje previše statično kao čisti igrač kaznenog prostora", navodi Bild uz opasku da je "zlatna generacija sve starija.

Preokret se u srazu s Albanijom, pišu dalje, dogodio upravo ulaskom svježijih i mlađih igrača. "Jokeri poput Luke Sučića (21), Marija Pašalića (29) i Martina Baturine (21) dali su brzinu na krilima u drugom poluvremenu od koje su svi profitirali. Također i Modrić, koji je napokon mogao bolje raspodijeliti lopte bez stalnog pritiska suparnika", piše njemački medij.

VEZANI ČLANCI:

Zaključuje Bild i da su sve veće kritike upravo na račun osvajača Zlatne lopte Modrića. I tu bi, smatraju Nijemci, Dalić morao uskoro pokrenuti smjenu generacija, a pronašli su i Lukina nasljednika. Riječ je o Martinu Baturini, supertalentu zagrebačkog Dinama, čija je procijenjena tržišna vrijednost 20 milijuna eura. 

FOTO Znate li kojih osam vatrenih nije rođeno u Hrvatskoj? Rijetki će uspjeti nabrojiti sve

Hamburg: Susret Hrvatske i Albanije u 2. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
1/10

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije