ČETVRTFINALE KUPA

Bjelica najavio dvoboj s Rijekom i otkrio: To je najveći problem kod VAR-a

Nenad Bjelica
Foto: Josip Regović/Pixsell
1/4
04.02.2020.
u 17:23

– Mislim da Rijeka u igri s Lokomotivom nije pokazala svoje pravo lice, puno je bolja nego što je to pokazala u Kranjčevićevoj. Momčad je to s jasnim konturama, iako je na pripremama baš i nisam puno gledao.

Iako su rane odavno mogle zacijeljeti, Dinamo još nije zaboravio poraz od Rijeke u pulskom finalu Hrvatskoga nogometnog kupa. Bez obzira na to što je nakon tog poraza od momčadi koju je tada vodio Igor Bišćan Dinamo Rijeku triput uvjerljivo pobijedio.

– Naravno da smo motivirani, u te tri pobjede pokazali smo koliko nam je taj poraz bio bolan – kazao je trener Dinama Nenad Bjelica prije poslijepodnevnog treninga i odlaska u Rijeku.

Osim domaćina, koji će baš u utakmici s Dinamom pokušati isprati gorak okus od poraza na startu drugog dijela prvenstva od Lokomotive, plavima bi otegotna okolnost mogla biti i bura najavljena za srijedu.

– Mislim da Rijeka u igri s Lokomotivom nije pokazala svoje pravo lice, puno je bolja nego što je to pokazala u Kranjčevićevoj. Momčad je to s jasnim konturama, iako je na pripremama baš i nisam puno gledao. No, po imenima se momčad nije puno promijenila u odnosu na jesen, kvalitetna je. Hoće li se pokušati nadigravati, zaista ne bih mogao reći, a što se bure tiče, kako bude nama, bit će i njima. Nadam se da ćemo se dobro prilagoditi vremenskim uvjetima i travnjaku. Ne opterećujemo se time u kojem će sastavu igrati Rijeka, gledamo samo na to da mi budemo u najboljem izdanju. Očekujemo ulazak u polufinale Hrvatskoga nogometnog kupa – kaže Dinamov trener.

Četvrtfinale se igra na jednu utakmicu, dakle polufinalista Kupa doznat ćemo danas, ne spriječi li to kakva viša sila. Za razliku od prvenstva gdje Dinamo ima veliku prednost od 12 bodova, Kup je često potpuno drukčije natjecanje u kojemu ni velika iznenađenja nisu rijetka. A u toj jednoj utakmici odlučuje se o svemu i popravka nema.

Jeste li vježbali udarce s 11 metara?

– Ne, nismo – odrješito će Bjelica.

Dinamov je trener prije uvođenja VAR tehnologije često kritizirao taj sustav. Sada je VAR zaživio i na našim travnjacima.

– Ne bih komentirao VAR, kako ne komentiram suđenje, tako ne želim komentirati ni VAR, davno sam o tome rekao svoje mišljenje. Najveći je problem što VAR tim čekanjem na odluke ubija emocije. Zabiješ gol i veseliš se, a onda razmišljaš o tome hoćeš li se još jednom veseliti ili ćeš biti tužan, to je najveći problem. Naravno, smanjit će se pogreške, ali ih nećemo iskorijeniti – ostao je pri svom stavu Bjelica.

Ključne riječi

Komentara 1

NA
Nale50
13:21 07.02.2020.

Gospodo novinari , vidim počeli ste đavolji ples oko gospodina Bjelice!!!! Najprije se oglasio Zoran Mamić i zamjerio Bjelici izjavu vezanu uz Olmov razvojni put . Mariću Zorane , nije mi bilo drago kad ste ponovo"svratili " u" i mojnovo"svratili " u" i moj " Dinamo....pa ste dugo šutili....sad vidim idete u akciju...(zašto je Halilhodžić morao otići ???.....)....sad ide "ANALIZA"...V.L....o "neuspjehu" Bjeličinoj???? Pogledajte gospodo novinari koliko je porastao vaš tiraž , dok ste pisali o "neuspjesima" Dinamovim s Bjelicom na čelu!!! Želite li Hajdukovu sudbinu Dinamu??? Mamiću , budi pametan i uživaj u krasnom Dinamu , kojeg nam je gospodin Bjelica uz Božju pmoć i vjerni modri puk darovao!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije