Button: Nadam se da ću ostati u Brawn GP-u!

Jenson Button
Reuters
19.10.2009.
u 19:35

Britanski vozač Brawn GP-a Jenson Button, novi svjetski prvak u Formuli 1, kaže da je tek sada stiglo vrijeme za razmišljanje o momčadi u kojoj će nastaviti karijeru.

Samo nekoliko tjedana prije početka ove sezone Button nije znao svoju sudbinu, budući da je njihova tadašnja momčad Honda objavila povlačenje iz svijeta Formule 1 radi recesije. Tada je momčad preuzeo Ross Brawn, jedan od glavnih ljudi Ferrarija u eri dominacije Michaela Schumachera i donio potpuni zaokret.

Button je pobijedio u prvih šest od sedam utrka ove sezone, ali nakon toga bilježio je slabije rezultate, oprezno čuvajući veliku prednost. Tek se u Monzi uspeo na postolje. No, zadnju je utrku, za Veliku nagradu Brazila odvozio u velikom stilu. Krenuo je s tek 14. startne pozicije, a završio je na petom mjestu.

To mu je bilo dovoljno za naslov svjetskog prvaka, a Brawn GP okitio se i konstruktorskim naslovom jednu utrku prije kraja sezone.

- Ovi momci u našoj momčadi nisu čudo samo za jednu godinu. Imamo neke senzacionalno talentirane ljude u timu, radili smo na bolidu za ovu godinu koliko je god bilo moguće, ali već smo poradili i na bolidu za sljedeću godinu. Ovo nije bilo sve od Brawn GP-a, u to možete biti sigurni - biranim je riječima o svojoj momčadi govorio Button.

Jedino još nije siguran da će i on biti dio te momčadi dogodine.

- Još ništa nisam odlučio. Želim ostati u Brawn GP-u, želim biti u momčadi koja se može boriti za pobjede, kao i ove sezone. Mislim da Brawn to može. Nisam još vodio ozbiljne pregovore s momčadi za sljedeću sezonu, jer nije bilo vrijeme za to - zaključio je Button.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije