osveta za us open

Đoković osvojio i Šangaj, pobijedio Murrayja

'Novak Djokovic of Serbia kisses the winners trophy after defeating Andy Murray of Britain during their finals match at the Shanghai Masters tennis tournament in Shanghai on October 14, 2012.  Djokovi
'MARK RALSTON'
14.10.2012.
u 14:18

Novak Đoković osvojio je ATP turnir u Šangaju pobjedivši 5:7, 7:6 i 6:3 Andyja Murrayja.

Novak Đoković uspio je osvojiti teniski turnir u Šangaju nakon velikog preokreta u uzbudljivom finalnom dvoboju s Andyjem Murrayem koji je trajao tri sata i 21 minutu. Britanac je dobio prvi set sa 7:5 i u drugom stigao do vodstva od 5:3.

Pri omjeru od 5:4 servirao je za naslov, ali Đoković se uspio obraniti, spasiti prvu meč-loptu (40:30) i odvesti drugi set do tie-breaka.

U 13. igri Murray je pri vodstvu od 6:4 imao dvije meč-lopte, ali nije ih iskoristio (za 6:5 Đoković je pogodio kut). Srbin je spasio još i četvrtu i petu meč-loptu te dobio tie-break sa 13:11, a potom je, u trećem setu, Murrayeva igra ipak pala, pa je Đoković tu dionicu dobio sa 6:3 i proslavio devetu pobjedu u njihovu 16. međusobnom dvoboju.

Đokoviću je to prvi naslov u Šangaju (Murray je osvojio posljednja dva).

Novak je smanjio zaostatak za Federerom na ATP listi na samo 195 bodova i ima realne izglede da godinu završi na prvom mjestu.

Ključne riječi

Komentara 3

PE
peugeot
18:43 14.10.2012.

To je karakteristika istinskog sampiona : igra najbolje u kriticnim trenucima meca kad je vec izgubljen! Spasiti pet mec lopti za Murray-a, e, tako nesto moze samo neko ko je sampion.

GL
glog
07:09 15.10.2012.

Ma o kakvoj osveti pišete? U Londonu je pobjeda Muray trebala Engleskoj kao oko u glavi. Đoković je to pametno odigrao. Jučer je još pametnije vraćeno . Osim njih dvojice zadovoljna je bila publika a još Vishe organizator.

DU
Deleted user
09:04 15.10.2012.

ni sam fan od Djokovica,ali je stvarno kralj,ono jucer je bilo jednostavno perfektno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije