Igra se u nedjelju

Klasik u finalu Wimbledona: Đoković ide na Federera!

Novak Đoković
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
04.07.2014.
u 19:46

Federeru će ovo biti deveti finale Wimbledona, a lovit će rekordnu osmu titulu. S druge strane mreže po 35. put stajat će mu Novak Đoković, protiv kojeg ukupno vodi 18:16 u međusobnim dvobojima

Novak Đoković nije dopustio iznenađenje i slavio je protiv Grigora Dimitrova sa 6:4, 3:6, 7:6 (2), 7:6 (7) i plasirao se u finale Wimbledona po treći put u karijeri!

Bila je to teška zadaća za srbijanskog tenisača jer Bugarin nije bio ni najmanje lak zalogaj, što je dokazao plasmanom u polufinale nakon pobjede protiv branitelja naslova Andyja Murrayja sa 3:0 u setovima.

Ponovno kao u slučaju s Marinom Čilićem, Đoković je rutinirano slavio u prvom setu, da bi kod breaka u drugom stao i izgubio četiri gema zaredom. No razlika u kvaliteti ipak je bila vidljiva u sljedeća dva seta, kada je u tie breaku bio smireniji i riješio cijelu priču. Imao je Dimitrov veliku šansu, 6:3 u tie breaku, ali uspio je sve prosuti i za tog 23-godišnjaka bit će prilika u budućnosti.

A u finalu će igrati protiv Rogera Federera, koji je bio bolji od Kanađanina Miloša Raonića. Švicarski tenisač došao je do rutinske pobjede, slavio je sa 6:4, 6:4, 6:4. U svakom setu bio mu je potreban po jedan break;  u prvom ga je napravio odmah na početku, a u preostala dva pri rezultatu 4:4.

Federeru će ovo biti deveti finale Wimbledona, a lovit će rekordnu osmu titulu. S druge strane mreže po 35. put stajat će mu Novak Đoković, protiv kojeg ukupno vodi 18:16 u međusobnim dvobojima. I ove sezone je uspješniji, dvaput je slavio Švicarac, a jednom Srbin.

Finale je na rasporedu u nedjelju u 15 sati....

>> Čilić pružio odličan otpor, ali je Đoković prošao u polufinale

Komentara 1

DU
Deleted user
18:53 05.07.2014.

"Đoko"vić ili "Djoko"vić slobodni srpski prevod___

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije