NAKON POBJEDE

Donna Vekić nakon slavlja: 'Ovdje igram za Hrvatsku, malo je više nervoze'

Tennis - Women's Singles First Round
Foto: EDGAR SU/REUTERS
1/3
28.07.2024.
u 18:30

"Bila sam spremna na veliku borbu i drago mi je da sam uspjela završiti u dva seta. Nisam nikad igrala s Andreescu tako da ne znam što mogu očekivati", rekla je Vekić

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u drugo kolo Olimpijskih igara u Parizu pobijedivši Talijanku Luciju Bronzetti 6-2 i 7-5 te ju u drugom kolu čeka bivša osvajačica US Opena, Kanađanka Bianca Andreescu.

"Nisam očekivala da ću tako dobro igrati. Bila sam spremna na veliku borbu i drago mi je da sam uspjela završiti u dva seta. Ona voli igrati na zemlji i stvarno sam očekivala puno, puno teži meč. Nisam bila nervozna ni nakon pet propuštenih meč lopti, dobila sam nakraju osam poena zaredom i pobijedila. Ovo je ipak podloga koja mi najmanje odgovara, a premalo je vremena prošlo od polufinala Wimbledona. Gležanj me malo muči, a i neke druge stvari, ali najbitnija je pobjeda", kaže Donna.

GALERIJA Raspjevani hrvatski brod na otvaranju: Orilo se 'Hrvatska, Hrvatska', nije nam smetala ni kiša
Tennis - Women's Singles First Round
1/12

Nije zaboravila spomenuti i svoju slijedeću suparnicu, bivšu četvrtu, a danas 171. tenisačicu svijeta: "Nisam nikad igrala s Andreescu tako da ne znam što mogu očekivati. Ovo su ipak Olimpijske igre, igram za Hrvatsku, pa je tu malo više nervoze. Bit će sigurno sigurno težak meč, a ovo danas me ohrabrilo".

Prvi puta u karijeri će na Olimpijskim igrama igrati u mješovitim parovima, a suigrač joj je Mate Pavić. "Nismo nikad ja i Mate igrali parove. On odlično parove, ja nisam ni toliko dobra kao on, ali gledajte, dat ću sve od sebe. Imam dobar servis, mogu dobro reternirati, tako da ja ću držati svoje najbolje što znam i vjerujem da ćemo dobro igrati", kazala je. Druga hrvatska predstavnica, Petra Martić igrat će protiv Španjolke Cristine Bucse.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije