Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NISU ZADOVOLJNI

Englezi žestoko napali momčad: Još jedna katastrofalna utakmica. Spasili su se od sramotnog ispadanja

Euro 2024 - Round of 16 - England v Slovakia
Foto: Lee Smith/REUTERS
1/62
30.06.2024.
u 22:30

"Nakon 95 minuta bolnih podbačaja, Engleska je trebala u sramoti napustiti Euro. Svega nekoliko minuta kasnije, Southgateove masakrirane trupe uspjele su doseći četvrtfinale", piše u engleskim medijima

Nogometne reprezentacije Engleske i Slovačke odigrale su napetu utakmicu osmine finala Europskog prvenstva u Njemačkoj. Slovaci su napadački započeli utakmicu i poveli sjajnim pogotkom Ivana Schranza u 25. minuti. Unatoč brojnim napadima momčadi s otoka nisu uspjeli doći do izjednačenja. Zabio je Phil Foden u 55. minuti, no pogodak je poništen zbog zaleđa. U posljednjim trenucima utakmice su se Slovaci u potpunosti povukli i prepustili inicijativu momčadi "tri lava" koja je sve snage dala u napad. Činilo se da je sve izgubljeno, a zatim je nevjerojatnim škaricama Jude Bellingham donio izjednačenje u 95. minuti susreta. Uslijedili su produžeci, a odmah je još jednom mrežu zatresao Harry Kane. Slovačka se na kraju probudila i pokušala vratiti, ali bilo je prekasno. Engleska s 2:1 ide u četvrtinu finala gdje ih čeka izvrsna reprezentacija Švicarske.

Engleski mediji su se raspisali o ovoj infarktnoj utakmici i još jednoj nezavidnoj predstavi svojih nogometaša. Brojni igrači imaju individualne kvalitete i sjajno igraju u svojim klubovima. Teško je uopće izdvojiti sve zvijezde momčadi koja je s ukupnom cijenom od 1.382 milijardi eura (Statista) na natjecanje došla kao jedan od najvećih favorita. Prema podacima Transfermarkta, ističu se Jude Bellingham (180 milijuna eura), Phil Foden (150 milijuna eura), Bukayo Saka (140 milijuna eura), Declan Rice (120 milijuna eura), Harry Kane (100 milijuna eura) i Cole Palmer (80 milijuna eura).

GALERIJA Engleska slavila nakon preokreta! Sjajni Slovaci su ih umalo izbacili s Eura

Euro 2024 - Round of 16 - England v Slovakia
1/62

"Jude Bellingham je sam spasio 'tri lava' nakon što je zvijezda Manchester Cityja razočarala. Engleska je prošla usprkos nervoznoj izvedbi. Momčad Garetha Southgatea je bila užasna i izgledalo je kao da će ih lukavi pogodak Ivana Schranza poslati kući. Bellinghamov šokantni pogodak ih je spasio od katastrofe, a Kane je izborio okršaj sa Švicarcima. Nakon 95 minuta bolnih podbačaja, Engleska je trebala u sramoti napustiti Euro. Svega nekoliko minuta kasnije, Southgateove masakrirane trupe uspjele su doseći četvrtfinale", napisao je The Sun.

"Engleska protiv Slovačke 2:1. Bellingham i Kane spasitelji. Engleska je bila nekoliko sekundi od ispadanja kada je Jude Bellingham izjednačio, a Harry Kane u produžecima glavom poslao Englesku u četvrtfinale protiv Švicarske", opisuje događaje u današnjoj utakmici The Guardian. Pridružuje im se i Daily Mail s natpisima: "Jude Bellingham i Harry Kane spašavaju tri lava. Ušli su u četvrtfinale protiv Švicarske nakon što su bili samo minutu od sramotnog ispadanja." Dodaju i kako su ih navijači na poluvremenu ispratili zvižducima nakon "još jedne katastrofalne izvedbe na Euru".

VIDEO Golema rupa progutala nogometno igralište: 'Izgleda kao da je eksplodirala bomba'

Komentara 1

Avatar Platonix
Platonix
16:21 01.07.2024.

Gordi Albion🤣🤣🤣🤣 puši od Švicarske 100%. Kad im uđu u mlin mogu moliti Boga da izbjegnu katastrofu. momčad od milijardu i po RSD🤣🤣🤣🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije