ČEKA JE NAGRADA

Evo koliko je Lena Stojković zaradila osvojenom broncom u Parizu, dobit će i trajnu povlasticu

Pariz: Lena Stojković u taekwondou osvojila broncu na Olimpijskim igrama
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
08.08.2024.
u 08:45

Hrvatska je jedna od rijetkih zemalja koja osvajačima olimpijske medalje daje stalnu privilegiju

Šest medalja dosad su osvojile hrvatske sportašice i sportaši na Olimpijskim igrama u Parizu. Dva zlata (braća Sinković, Barbara Matić), jedno srebro Donne Vekić i tri bronce - Mirana Maričića, Sandre Elkasević i Lene Stojković

Upravo je 22-godišnja Splićanka zadnja na tom popisu, a do svoje je medalje došla u taekwondou u kategoriji do 49 kilograma. U borbi za broncu pobijedila je tursku predstavnicu Merve Dincel. Za svoj uspjeh od Hrvatske će si priskrbiti 18.500 eura, koliko prema novom pravilniku Ministarstva turizma i sporta RH iznosi nagrada za broncu na olimpijskim igrama.

Ne samo to, već će nakon 45. godine imati pravo i na sportsku mirovinu, i to u određenom iznosu od 40 do 100 posto prosječne hrvatske neto plaće. Koliki će biti iznos naknade određuje se prema broju osvojenih medalja te natjecanjima na kojima su osvojene.

Hrvatska je dosad na Olimpijskim igrama osvojila pet medalja u taekwondou, a osvojili su ih Martina Zubčić (bronca 2008.), Sandra Šarić (bronca 2008.), Lucija Zaninović (bronca 2012.), Matea Jelić (zlato 2021.) i Toni Kanaet (bronca 2021.).

FOTO: Napete olimpijske bitke, medalje, suze radosnice na Pixsellovoj izložbi

Pariz: Lena Stojković u taekwondou osvojila broncu na Olimpijskim igrama
1/24

Komentara 1

GN
gnoj
09:06 08.08.2024.

Opet oni o zaradama ! A da netko objavi zarade nekih piskarala !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije