Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milijuni

Evo koliko su vatreni zaradili do sada, a koliko mogu pobijede li Italiju

Hamburg: Susret Hrvatske i Albanije u 2. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
21.06.2024.
u 12:12

Samom kvalifikacijom vatreni su zaradili 10 milijuna eura, dok su za remi s Albanijom uprihodili 530 tisuća eura.

Samom kvalifikacijom na Europsko prvenstvo hrvatska nogometna reprezentacija zaradila je nešto manje od 10 milijuna eura. Taj novac nije otišao igračima, već Hrvatskom nogometnom savezu.

Zarada se također može postići i na EURO-u. Svaka pobjeda nosi malo više od milijun eura, dok remi vrijedi 530 tisuća eura. Nogometni savezi također zarade postignu li rezultate. Tako će vatreni pobijede li Italiju, osim milijun eura za pobjedu osvojiti i 1 620 000 eura za kvalifikaciju u osminu finala. 

Kvalifikacijom u četvrtfinale savezi će zaraditi više od dva i pol milijuna eura, dok će za polufinale zaraditi četiri milijuna i tristo tisuća eura. Europski prvak zaradit će 8.6 milijuna eura, dok će doprvak, osim srebra, za utješnu nagradu dobiti i 5.4 milijuna eura. Najviše što se može zaraditi je nešto manje od 31 milijun eura, koliko može zaraditi reprezentacija koja pobijedi u svakoj utakmici.

Igrači, dakako, neće dobiti taj novac, već samo dio dogovoren prijašnjim ugovorima. Uz ugovor idu i bonusi, a većina igrača novac zarađen u reprezentativnim obavezama donira. Tako je francuski napadač Kylian Mbappé na Svjetskom prvenstvu u Rusiji po utakmici zarađivao malo više od 20 tisuće dolara. Također je osvojivši prvenstvo dobio bonus od 329 tisuća dolara, a cijelu zaradu je donirao udruzi Premiers de Cordees, koja se bavi organiziranjem sportskih događaja za djecu s poteškoćama u razvoju.

Na Europskom prvenstvu zarada je nešto manja nego na Svjetskom, gdje su vatreni također ugrabili više milijunsku zaradu. Podsjetimo, na Svjetskom prvenstvu u Katru vatreni su zaradili 26 milijuna eura, dok su u Rusiji zaradili 28 milijuna eura. Tada su savez i igrači zaradu odlučili podijeliti tako da 60% ide savezu, a 40 stožeru, dok od tih 40% podjela za igrače i stožer je bila 80-20 za igrače.

>> Ovako izgleda Modrićev penthouse u centru Zagreba. Vatreni je platio bogatstvo

Hamburg: Susret Hrvatske i Albanije u 2. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
1/17
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije