Ništa od boksačkog odličja

Gabrijel Veočić: Ostaje žal za olimpijskom medaljom no ovo je tek moj početak

Gabrijel Veočić ispao u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/21
02.08.2024.
u 18:09

Hrvatski boksački savez se trebao bolje pripremiti za ove Igre u smislu dovođenja sparing partnera iz inozemstva, kazao je izbornik i Gabrijelov otac Pero Veočić

Ništa od druge hrvatske boksačke medalje na Olimpijskim igrama otkako je Lijepa Naša samostalna. Priliku za priključiti se Filipu Hrgoviću (bronca iz Rija, 2016.) imao je 23-godišnji poluteškaš Gabrijel Veočić no on nije uspio prigodu i kapitalizirati.

A izgubio je, to se mora priznati, od kvalitetnijeg borca, Cristiana Javiea Pinalesa. Jednoglasnom odlukom sudaca koji su bodovali pet puta po 27:30.

U svakoj od tih rundi Gabrijelu je nešto nedostajalo za naklonost sudaca protiv krakatog i pokretljivog boksača iz Dominikanske Republike za kojeg nije pronašao pravi taktički recept.

- Bila je to teška borba, ne toliko fizički koliko taktički. Zasluženo sam izgubio prvu rundu a možda sam trebao bodovno bolje proći u drugoj i trećoj. U tim fazama borbe morali smo pribjeći drugoj taktici za koju nismo bili dovoljno spremni.

GALERIJA Braća Sinković nakon osvojenog zlata potrčali u zagrljaj suprugama na tribinama

Gabrijel Veočić ispao u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu
1/10

Dakle, kako je sam objasnio, taktika se mijenjala u hodu.

- Pripremali smo se za njega na osnovu you-tube snimaka njegovih mečeva i odlučili da ćemo ga pustiti da on napada jer je lošiji napadač nego defenzivac. Ja sam mu dopustio tu malu prednost na sredini ringa, probali smo na daljinu, nije išlo. Ta njegova brza prednja ruka nas je iznenadila pa sam se morao drugačije boriti u drugoj i trećoj rundi. Morao sam ići naprijed, pokušati ga izbaciti iz balansa, kako bi ga eventualno bolje pogađao. To smo i uspjeli ali, izgleda, ne toliko dobro da bih ostvario za pobjedu.

S obzirom da nije dosanjao svoj olimpijski san, Gabrijel nije skrivao razočarenje.

- Ostaje žal za olimpijskom medaljom no ovo je tek moj početak. Sa 23 godine sa dospio do borbe za olimpijsku medlaju i pred sobom imam još dosta dobrih godina za pokazati kvalitetu.

Za neiskorištenom prilikom žalit će i njegov otac, trener i izbornik, Pero Veočić. A on je podcrtao sljedeći problem.

- Kod nas se vidio nedostatak sparinga. Mi jesmo sparirali s Plantićem koji je odličan borac ali je on fajter. Hrvatski boksački savez se trebao bolje pripremiti za ove Igre u smislu dovođenja sparing partnera iz svijeta. Naime, druge zemlje ili dovode sparing partnere iz inozemstva idu u inozemstvo na kampove poput onoga koji je bio u Francuskoj, s borcima iz preko 10 zemalja, na koji mi nismo bili pozvani. Mi smo se pripremali sami u Splitu i Brodu i to nije ispalo najbolje.

Na kakve suvježbače je točno mislio Pero Veočić pojasnio je sam Gabrijel.

- Ne mogu reći da nisam imao dovoljno jake sparinge ali mogu reći da su mi nedostajali sparinzi s borcima iz drugih dijelova svijeta poput onoga iz kojeg je došao moj suparnik. Jer, ja sam se na stil europskih boraca naviknuo a na ovakav nisam.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije