KONFERENCIJSKA LIGA

Gattuso uoči Ružomberoka: Ja sam krivac ako nešto ne valja, ja ću nositi to breme odgovornosti

Split: Gennaro Gattuso i Filip Krovinović na konferenciji za medije
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
07.08.2024.
u 15:30

"Ritam utakmica je težak, promatramo igrače kako se oporavljaju i odlučujemo prema svježini. Na terenu želimo imati 11 najsvježijih. Problem je što ćemo se uz petak vratiti oko tri ujutro i malo je vremena za oporavak", kaže trener Hajduka Gennaro Gattuso

Hajduk će sutra u sklopu trećeg pretkola Konferencijske lige igrati u gostima protiv slovačkog Ružomberoka. Hajduk u tu utakmicu ulazi kao favorit, ali Ružomberok, koji u ovaj dvomeč ulazi nakon ispadanja u Europskoj ligi protiv Trabzonspora, pokazao je da zna igrati i da ga ne vrijedi podcjenit.

"Nešto ćemo morati mijenjati, Diallo ima problema s koljenom i radi odvojeno, bez kontakta, Šarlija se tek priključio nakon što je izašao protiv Slavena zbog udarca u glavu, a ima i problem s koljenom. Ritam utakmica je težak, promatramo igrače kako se oporavljaju i odlučujemo prema svježini. Na terenu želimo imati 11 najsvježijih. Problem je što ćemo se uz petak vratiti oko tri ujutro i malo je vremena za oporavak", kaže trener Hajduka Gennaro Gattuso, pa dodaje:

"Promatramo ih tjedan dana. Nije to samo igra na duge lopte, nego je to i organizirano, kombinirano s pritiskom na zadnju liniju, s pet igrača. Čeka nas teška i neugodna utakmica. Vidjeli ste kako je AEK izgubio, a bio je favorit. Danas je situacija u modernom nogometu da momčadi jako treniraju, svakome mogu zakomplicirati život. Mi smo na papiru favoriti, ali ništa od toga nije važno ako mi ne budemo pravi".

Slovaci su najopasniji iz prekida, jesu li se pripremali za njih?

"Naravno da jesmo, znamo tu situaciju, opasni su u prekidu, u tranziciji, čeka nas teška utakmica poput Slaven Belupa. Ovo je dvoboj koji se igra 180 minuta, moramo biti inteligentni, pravi, i mi čekamo odlučiti kako ćemo se postaviti. Treba odigrati pametno."

Hoće li igrati Sigur i Trajkovski?

"Tek su se priključili, vidjet ćemo, korak po korak, oni su važni igrači, na raspolaganju su, ali nećemo žuriti. Tek u subotu su imali prvi trening s momčadi nakon mjesec dana pauze. Potrudit ću se dati im minutažu jer su to jako važni igrači za nas, ali pažljivo da ne obnove ozljede. Meni se sviđa što imamo duple uloge igrača, nema fiksnih uloga nego se igrači natječu za pozicije. Sviđa mi se taj mentalitet da uskoče gdje treba".

Kako to inače ide, napuniti Poljud Hajduku je bitnije od svakog rezultata, ali Gattuso i ekipa svejedno idu po što bolji rezultat uoči uzvrata:

"Uvijek se moramo brinuti o našim navijačima, imamo obavezu držati svijeću entuzijazma upaljenom. Nema tog vjetra koji je smije ugasiti. Ako navijači vide da se borimo i ginemo ta će svijeća gorjeti. Mi se moramo brinuti i zadovoljiti naše navijače, 90 minuta su nam bili vjetar u leđa protiv Slavena. Ponovit ću, ako smo loši neka nam zvižde nakon utakmice, ne za vrijeme. Ja sam krivac ako nešto ne valja, ja ću nositi to breme odgovornosti".

Talijan još ne zna koji mu je plan u vezi vratara Lučića te Ivana Perišića, ali dakako, sastav lukavo skriva. Na pressici mu se pridružio i veznjak Filip Krovinović:

"Nećemo odavati sastav, svi smo spremni i na raspolaganju. Ima novih taktičkih stvari, na nama je da ispunjavamo trenerove zahtjeve i da hvatamo formu. Za sada smo u tom jačem ritmu, nadam se što duže. Imamo dosta toga za pokazati i idemo po prolaz u Slovačku".

Evo što Krovinović kaže o Ružomberoku:

"Upoznali smo ih, igraju jednostavno i praktično, ne toliko lijepo, ali ako mi budemo pravi sve je u našim rukama. Svi znamo da se od Hajduka očekuju velike stvari, idemo po pobjedu svaki put u svim natjecanjima, idemo po pobjedu u Slovačku. Koliko sam čuo, Ružomberok je bio ravnopravan sa Trabzonsporom, imali su dosta prilika i promašenih prilika. Momčad su koja igra nogomet na duge lopte, ne prakticiraju neku lijepu igru, nego na duge lopte i prekide. Mi se moramo fokusirati na našu igru."

A o dijeljenju svlačionice s velikanom hrvatskog nogometa Ivanom Rakitićem:

"Lijepo je imati Ivana kao prijatelja i kolegu u sastavu. Što se tiče moje pozicije, uživam u svakoj minuti i u svakoj poziciji. Tako je bilo do sada, tako će biti i u budućnosti".

>> Ovako su izgledali mali vatreni prije nego su postali slavni. Neke od njih nećete prepoznati

Split: Gennaro Gattuso i Filip Krovinović na konferenciji za medije
1/21
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije