PRVO POSUDBA

Gervinhov prijatelj Darbo potpisao za Dinamo na tri godine

Darbo
gnkdinamo.hr
01.08.2013.
u 18:55

Darbo je nogometnu karijeru započeo u Švedskoj, a dolazi iz engleskog Wigana

GNK Dinamo danas je potpisao trogodišnji ugovor s talentiranim 20-godišnjim Gambijcem koji se zove Alieu Darbo. Darbo u redove hrvatskog prvaka dolazi iz engleskog Wigana te se nada uspješnoj karijeri u Hrvatskoj:

- Sretan sam što sam dobio ovu priliku. Znam kakav je Dinamo klub, ali vjerujem u sebe. Trenutno sam još u procesu rehabilitacije, ali siguran sam kako neće proći dugo prije nego sam opet na terenu. Za početak ću vjerojatno ići na posudbu kako bih se vratio u formu, a naravno da vjerujem kako ću brzo obući i dres Dinama te igrati u Ligi prvaka – rekao je nakon potpisa ugovora novi veznjak plavih.

Inače, Darbo je nogometnu karijeru započeo u Švedskoj gdje je igrao za nekoliko klubova prije nego se skrasio u nogometnoj školi Örgrytea. Njegov talent su ubrzo vidjeli skauti Le Mansa i mladića koji ima švedsku i gambijsku putovnicu odveli u Francusku. Ipak, tamo se nije naigrao pa se od nekoliko ponuda odlučio za onu Wigana i karijeru nastavio u Engleskoj. Tamo je, pak, nastupao za rezervnu momčad prije nego je kao slobodan igrač došao u redove hrvatskog prvaka.

Što se tiče reprezentativne karijere, Darbo je nastupao za mlade reprezentacije Švedske, a potom i za onu Gambije na Svjetskom prvenstvu do 17 godina.

Novom igraču Dinama prije svega želimo brz oporavak i skori povratak na teren, a potom i veliku karijeru. Recimo, onakvu kakvu je ostvario njegov bivši suigrač i prijatelj, a današnji igrač Arsenala Gervinho.

>> Gambijski veznjak Darbo potpisuje za Dinamo

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije