Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRAVO

Hrvatska dobila novog olimpijca: Imao je male izglede za Pariz, evo kako je izborio Olimpijske igre

Osijek: Svjetski kup u gimnastici DOBRO, Preskok
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
19.04.2024.
u 17:35

Francuz je imao nižu početnu ocjenu za svoju vježbu (5,9), a dobio je i manje bodova za svoju izvedbu (7,833) te je s ukupnih 13,733 završio na šestom mjestu. To je Aurelu bilo dovoljno da se po prvi put u karijeri plasira na olimpijske igre

Hrvatski gimnastički reprezentativac Aurel Benović osvojio je četvrto mjesto u finalu partera na posljednjem natjecanju Svjetskog kupa u Dohi, što mu je bilo dovoljno za plasman na Olimpijske igre u Parizu, gdje će se pridružiti Tinu Srbiću. Benović je uoči nastupa u Dohi imao relativno male izglede da se kroz natjecanja u Svjetskom kupu izbori za olimpijsku vizu, jer su njegovi konkurenti imali značajnu bodovonu prednost.

No, prvo je u srijedu u kvalifikacijama podbacio Bjelorus Jahor Šaramkov, koji je završio na 19. mjestu i ostao bez nastupa u finalu. Ostala je još borba između Benovića i Francuza Benjamina Osbergera u finalnom nadmetanju u kojem je 23-godišnji Osječanin pripremio vježbu s početnom ocjenom 6,3. Za izvedbu je dobio 8,033 bodova i tako došao do konačne ocjene 14,333, što je za dvije desetinke bilo bolje od ocjene iz kvalifikacija.

Francuz je imao nižu početnu ocjenu za svoju vježbu (5,9), a dobio je i manje bodova za svoju izvedbu (7,833) te je s ukupnih 13,733 završio na šestom mjestu. To je Aurelu bilo dovoljno da se po prvi put u karijeri plasira na olimpijske igre.

U izjednačenoj konkurenciji u Dohi pobjedu na parteru odnio je Kazahstanac Milad Karimi (14,766), ispred Britanca Lukea Whitehousea (14,566) i svog sunarodnjaka Dmitrija Patanina (14,500). Benovića u Dohi čeka i nastup u finalu preskoka, koje je na rasporedu u subotu, kad će se za odličja boriti i Tina Zelčić na gredi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije