Inter - Barcelona 3:1

Inter na San Siru bacio Barcu na koljena!

Inter
Foto: Reuters
1/10
20.04.2010.
u 20:33

Inter je kod kuće taktički nadigrao i pobijedio Barcelonu 3:1 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka.

 

Isti suparnici sastali su se ove sezone u skupini Lige prvaka. Tada je Barcelona nadigrala prvaka Italije u obje utakmice, te je na stadionu Camp Nou slavila laganu pobjedu 2:0, dok je na San Siru rezultat ipak bio 0:0. Interov portugalski trener Jose Mourinho najavio je da će ovo biti sasvim drukčija utakmica od prethodne dvije. I bio je u pravu!

Barcelona je odigrala vjerojatno najlošiju utakmicu sezone, kada su u pitanju oni baš važni dvoboji. Možda i zbog iscrpljujućeg putovanja do Milana. Barcelonini su nogometaši u dva dana putovanja proveli u autobusu gotovo 14 sati...

Dok su još bili svježi, na početku utakmice, igrači Barcelone imali su očekivanu dominaciju na terenu. Pa ipak, prvu veliku priliku imao je Inter, u 18. minuti. Eto'o je dobro pucao, Valdes je krajnjim naporom odbio njegov udarac, a Milito iz blizine nije poentirao za vodstvo domaćina. Samo minutu kasnije, Barcelona je povela. Maxwell, bivši igrač Intera, odlično je prošao po lijevoj strani i odigrao povratnu loptu za Pedra Rodrigueza, koji je prizemnim udarcem s 12 metara svladao nemoćnog Julija Cesara.

 

 

 

 

 

U 27. minuti, Milito je opet imao odličnu priliku, s vrlo slične pozicije s koje je zapucao i prvu šansu, iskosa s lijeve strane. No, opet je njegov udarac idsjeo kraj gola Valdesa.

Ono što je dva puta promašio Milito, nije sjajni Nizozemac Wesley Sneijder u 30. minuti. Pomalo neobjašnjivo ostao je nepokriven u kaznenom prostoru gostiju, te je s nešto više od 10 metara preciznim uadrcem razgalio San Siro, te Inter doveo do zasluženog izjednačenja. Milito se ipak iskupio za dva prethodna promašaja, jer je bio asistent za gol, a navlačenjem Barceloninih braniča na sebe oslobodio je prostor Sneijderu.

U 48. minuti, Inter je poveo 2:1. Diego Milito je opet bio asistent, ovoga puta s desne strane, a Maicon je u trku uspio nekako kontrolirati loptu i gurnuti je pored Valdesa u mrežu. U 61. minuti, Mourinhova momčad zabila je novi gol, za konačnih 3:1. Eto'o je centrirao s desne strane, Sneijder je glavom pokušao šutirati, no, lopta se zapravo od poda odbila prema Militu kojem iz blizine nije bilo teško glavom poentirati za 3:1.

 

 

 

 

 

 

 

Tako se Milito od tragičara na početku prometnuo u istinskog Interovog junaka, a Sneijder je, nakon ranijeg pogotka, upisao i asistenciju, iako mu to vjerojatno nije bila namjera.

Mourinho je uoči utakmice rekao: ''Ako će posjed lopte biti odlučujući, onda smo već ispali''. Jasno da je opet bio u pravu. Barcelona je imala 67% loptu u svojim nogama, ali to joj baš ništa ne znači, jer će za osam dana na stadionu Camp Nou imati vrlo tešku zadaću sustizanja dva gola zaostataka.

Inter se na San Siru znalačni branio, a u napadu je bio opasniji i konkretniji od aktulanog prvaka Europe. Barcelona je u zadnjih desetak minuta dvoboja žestoko stegnula obruč oko Interovog gola, ali nije uspjela zabiti drugi gol koji bi joj ipak olakšao posao sljedećeg tjedna.

Dodajmo još da je Interov srbijanski reprezentativac Dejan Stanković u 82. minuti dobio žuti karton, zbog kojeg neće imati pravo nastupa u uzvratnoj utakmici.

 

Liga prvaka, polufinale, prva utakmica:

Inter – Barcelona 3:1 (Sneijder 30, Maicon 48, Milito 61 / Pedro Rodriguez 19)

Ključne riječi

Komentara 3

ML
mladen3x
09:54 21.04.2010.

E covjece,pojeli su ih,ma razbili na komade tako da ovi neznaju kako se zovu.Bravo INTER!

OB
-obrisani-
21:53 20.04.2010.

Prije 25 dana sam se priključio ovom projektu i zaradio sam oko 5700 kuna! Mislio sam da je nemoguće da ti netko omogući u vrijeme krize da tako dobro zarađuješ, pa to je zbilja nevjerojatno! Ako mi se želiš pridružiti i pobijediti krizu posjeti www.gdi-wealth.ws.

MI
micko
23:12 20.04.2010.

Pazi glupog novinarskog obrazloženja slabe igre Barce: iscrpljujuće putovanje ultraudobnim autobusom po azurnoj obali, spavanje u luksuznom hotelu u Caenu.... Barem da mene netko tako iscrpljuje svaki tjedan 2x!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije