'NIJE BILO SUĐENO'

Izbornik Tucak utučen i razočaran poslije poraza: Želio sam zlato više od ičega. Bili smo grozni u obrani

Pariz: Finale turnira u vaterpolu na Olimpijskim igrama između Srbije i Hrvatske
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/21
11.08.2024.
u 15:27

Koban po Hrvatsku bo je loš obrambeni ulazak u utakmicu, u prvoj četvrtini Srbija je iskoristila sve četiri situacije s igračem više u bazenu i povela sa 5-2.

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, u finalnom susretu igranom u La Defense Areni izgubila je od branitelja naslova Srbije sa 11-13 (2-5, 3-3, 3-3, 3-2). Jerko Marinić Kragić je s tri gola bio najefikasniji kod Hrvatske, dok je Miloš Ćuk s tri gola predvodio Srbiju. Koban po Hrvatsku bo je loš obrambeni ulazak u utakmicu, u prvoj četvrtini Srbija je iskoristila sve četiri situacije s igračem više u bazenu i povela sa 5-2. 

FOTO Pogledajte tko je sve pratio finale na tribinama

Pariz: Finale turnira u vaterpolu na Olimpijskim igrama između Srbije i Hrvatske
1/19

 

- Čestitam ekipi Srbije, koja je danas bila bolji protivnik, tu nema nikakve dileme. Oni su od prvog trenutka bili koncentriraniji. Ušli smo konfuzno, puno pogrešaka obrane, prije svega. A onda se na to nadoveže napad. Trofeji se osvajaju obranom, a ne napadom. Ostaje žal veliki i tuga i to je to. S druge strane treba naći snage te biti ponosan na ovu medalju. Znate kako je, veseliš se zlatu, veseliš se bronci. Srebru se ne možeš veseliti. Bili smo grozni u obrani, nismo ispoštovali dogovore. Nismo bili pravi za zlato, to treba priznati. Srbija je odigrala fantastičnu utakmicu - izjavio je izbornik Ivica Tucak za HRT nakon utakmice. 

VEZANI ČLANCI:

- Blok nije bio dobar, obrana je bila loša. Kada primaš olako golove, to te baca u stanje nesigurnosti. Na kraju smo ušli u forsirane šuteve. Po svemu je Srbija danas zaslužila zlato. Valjda nije bilo suđeno, tko će ga znati. Ja sam htio zlato više od ikoga. S druge strane imaš srebrnu olimpijsku medalju, što je sjajan rezultat - smatra Tucak. 

Komentara 34

PO
Poletarac101
16:01 11.08.2024.

Sve 5 Danas je repka Srbije bila bolja,idemo dalje,čestitke na srebru🙌💪🇭🇷

TE
tejanolejano
16:38 11.08.2024.

Ivica Tucak je gospodin u pobeda i porazu. Odlično odradio smenu generacija u hrvatskom vaterpolu. Hrvatska ima medalje sa svetskog, evropskog I olimpijade. To što sve nisu zlatne nije nikakve tragedija. To što ste izgubili od Srbije još manje. Gubilii smo I mi od vas. To je sport. Nekada si najbolji, Nekada ne. Zavisi od puno stvari. Ovo nije ničija tragedija. Ovo je bilo finales olimpijade I pobedio je danas bolji tim. Da su igrali Hrvatska-Francuska ili Srbija-Australija, niko od toga ne bi pravio nacionalno pitanje. Pobednici su oni u bazenu I struč̣ni štabovi a ne komentatori po forumima.

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
15:38 11.08.2024.

Glavu gore! Ove godine 3 finala. Ostali timski sportovi bi se trebali više ugledati u vaterpoliste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije