Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EURO 2024.

Izbornikov drugi Euro - neću upasti u euforiju velikih očekivanja

Zlatko Dalić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/2
06.06.2024.
u 12:41

U nedjelju 9. lipnja na svim kioscima potražite poseban paket - Specijal EURO 2024. i Večernji list.

Zlatko Dalić prvi je hrvatski nacionalni trener koji s vatrenima ide na četvrto veliko natjecanje. U velikom vodiču kroz nogometno prvenstvo, Euro 2024., pitali smo izbornika u razgovoru vođenom u varaždinskom restoranu Family osjeća li se već kao rutiner Eura i je li zbog toga pritisak manji nego primjerice uoči prvog natjecanja, onog neponovljivog u Rusiji.

Dalić u razgovoru o reprezentaciji djeluje opušteno, samouvjereno, i dalje svjestan vrlo snažne kemije s reprezentativcima. – Sigurno mi je lakše. Osjećaš se kao iskusan izbornik, jer bio si na Svjetskom prvenstvu još 2018. godine i ne vidiš baš puno izbornika koji se toliko ponavljaju, odnosno koji su još na funkcijama. Tu je Southgate, tu je Deschamps, tu je i Martinez koji je promijenio reprezentaciju – dakle sve vrhunski treneri. I biti u njihovu društvu već gotovo sedam godina, onda shvatiš koliko si napravio. I da te svuda s respektom dočekuju.

Veliki intervju s izbornikom u cijelosti pročitajte u specijalu Euro 2024. koji će na kioscima u posebnom paketu s Večernjim listom biti u nedjelju 9. lipnja.

U najdetaljnijem vodiču kroz nogometno prvenstvo čitajte priče o vatrenima, povijesti Eura i analizu Hrvatske i njenih suparnika. Čitajte veliki intervju s izbornikom Zlatkom Dalićem, a doznajte i što naši vatreni rade kada nisu na terenu.

Ključne riječi

Komentara 2

B7
B79658
08:04 09.06.2024.

Treba spustiti loptu na zemlju,te hladne glave uci u svaki susret,prevenstvo jos nije ni pocelo,a neki vec hrvatsku vide na tronu.

BP
Besposlen pop
11:08 08.06.2024.

Nadam se da je to Poniznom i zadnji Euro! Još četiri godine jeftinog populizma bi bilo previše i za naš priprost puk

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije