RASPLAKALA SE

Još jedna boksačica koja izaziva kontroverze i optužbe da je muškarac osvojila zlato na OI

Boxing - Women's 57kg - Victory Ceremony
Peter Cziborra/REUTERS
11.08.2024.
u 08:13

Tako je završila na olimpijskom tronu baš kao i druga osporavana boksačica, Alžirka Imane Khelif. Brončana odličja osvojile su Filipinka Nesthy Petecio i Turkinja Esra Yildiz.

Tajvanska boksačica Lin Yu Ting, osporavana zbog toga što joj je MOO dopustio nastup u ženskoj konkurenciji, osvojila je zlatno odličje u kategoriji do 57 kg pobijedivši u finalu Poljakinju Juliju Szeremetu jednoglasnom odlukom sudaca. Tako je završila na olimpijskom tronu baš kao i druga osporavana boksačica, Alžirka Imane Khelif. Brončana odličja osvojile su Filipinka Nesthy Petecio i Turkinja Esra Yildiz.

U kategoriji do 75 kg olimpijska pobjednica je Li Qian koja je sa 4-1 bila bolja od Panamke Atheyne Bibeichi Bylon. Li Qian je time upotpunila kolekciju olimpijskih odličja, jer je u Rio de Janeiru 2016. osvojila broncu, a na Igrama u Tokiju je poražena u finalu. Bronce su osvojile Australka Caitlin Parker i Cindy Winner Djankeu Ngamba, predstavnica olimpijske izbjegličke ekipe rođena u Kamerunu, s boravištem u Velikoj Britaniji.

VEZANI ČLANCI:

Olimpijski pobjednik u kategoriji do 57 kg je uzbekistanski boksač Abdumalik Halokov koji je u finalu jednoglasnom odlukom svladao Kirgistanca Munarbeka Settibeka Uulua. Halokov je prije šest godina osvojio i turnir na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu. Brončana odličja u ovoj kategoriji osvojili su Australac Charlie Senior i bugarski reprezentativac Javier Ibanez Diaz, koji je u Bugarsku došao s Kube.

Zlatna medalja je otišla u Uzbekistan i među superteškašima (+92 kg), a osvojio ju je Bahodir Jalolov, obranivši naslov olimpijskog pobjednika iz Tokija. U finalu je jednoglasno pobijedio Španjolca Ayouba Ghadfu Drissija El Aissaouija. NIjemac Nelvie Raman Tiafack i Francuz Djamili-Dini Aboudou Moindze osvojili su brončane medalje.

Komentara 8

Avatar tarana
tarana
09:31 11.08.2024.

Što kaže Brnabićka? Čeka se njen komentar.

Avatar Idler
Idler
09:08 11.08.2024.

Znači oba muška su vu ženskoj konkurenciji osvojili zlato...baš čudno !

MK
mksdk
09:29 11.08.2024.

" osporavana zbog toga što joj je MOO dopustio nastup u ženskoj konkurenciji" - Čim vidim ovakvu konstrukciju, automatski smatram da se radi o muškarcu. Hajde novinari, napišite sve činjenice o ovom slučaju, tako da svi mogu donijeti ispravne i objektivne zaključke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije