Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNIO JE DETALJE

Brekalo otkrio kako je umjesto u Dinamu završio u Hajduku: 'Pristao sam na sve. pao je dogovor, a onda...'

Split: Ivan Periši? i Josip Brekalo pozdravili su navija?e na Poljudu  prije po?etka utakmice
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/5
04.07.2024.
u 10:40

Izjava Dinama oko toga da je zapelo oko plaće je laž. Ponudili su uvjete koje smo klub i ja prihvatili, ta situacija da smo zapeli oko plaće nije se dogodila. Smanjio sam primanja kako bih došao u Dinamo, svima je jasno da se za novac ne vraća u HNL - kaže Brekalo

Znalo se da će prošle zime, barem nakratko, doći u hrvatski nogomet. Pretpostavljalo se, međutim, da bi Josip Brekalo, po nekoj logici stvari mogao stići u Dinamo, a ne u Hajduk, gdje se zadržao šest mjeseci. Već su ga mnogi vidjeli ponovno na Maksimiru, s kojeg je otišao još u ljeto 2016. godine. Preko Wolfsburga, Stuttgarta i Torina, jednu etapu svoje karijere odradio je i na Poljudu. Sad je opet nominalno igrač Fiorentine, s kojom ugovor ima do ljeta 2026. godine.

Brekalo je u gostovanju na Podcast Inkubatoru govorio o Dinamu, Hajduku i o hrvatskoj reprezentaciji, čiji nije bio član na Euru u Njemačkoj. Iako se nadao pozivu Zlatka Dalića za kontinentalnu smotru, on je ipak izostao:

- Situacija u Fiorentini bila je komplicirana, malo sam igrao, malo nisam i nisam mogao uhvatiti formu. Dolazio je Euro, htio sam otići na posudbu na moje inzistiranje, iako se u klubu nisu slagali s tom idejom. Najveća mi je želja bila vratiti se u Dinamo jer sam smatrao da mi nigdje drugdje ne može biti bolje pri povratku u formu nego u svom klubu - objasnio je Brekalo. 

Split: Ivan Periši? i Josip Brekalo pozdravili su navija?e na Poljudu  prije po?etka utakmice
1/8

Kako je uopće došlo do toga da Brekalo završi u Hajduku?

- Fiorentina je željela da idem na posudbu u Serie A, ja sam se odbijao jer sam želio doći u Dinamo. Mislio sam pomoći klubu kao dinamovac i dečko iz Zagreba, želio sam se u jednom trenutku vratiti u svoj klub. Hajduk je kontaktirao mog menadžera čim su čuli da se želim vratiti u Hrvatsku, ali rečeno im je da sam dinamovac i da to nije opcija za mene. Razumjeli su i poručili da su mi vrata njihovog kluba otvorena - objasnio je Brekalo pa se osvrnuo na preokret do kojeg je došlo:

- Nažalost, do dogovora s Dinamom nije stiglo, a sve se promijenilo nakon utakmice s Lokomotivom. Čuo sam se s trenerom Jakirovićem prije utakmice, bilo je jasno komunicirano da dolazim pomoći klubu i trebalo je riješiti formalnosti. Nakon 3-0 poraza od Lokomotive kontakt je prestao, ljudi iz Dinama se nisu javljali, a Fiorentina je baš u poluvremenu utakmice prihvatila ponudu, poslala papire, ali nitko nije odgovorio. Tek je kasnije došao odgovor da nisu sigurni žele li taj posao, trebam li im kao igrač i da nisu sigurni hoće li smijeniti trenera - objasnio je Brekalo.

Kazao je kako ništa nije imalo veze s financijama.

- Izjava Dinama oko toga je laž. Ponudili su uvjete koje smo klub i ja prihvatili, ta situacija da smo zapeli oko plaće nije se dogodila. Smanjio sam primanja kako bih došao u Dinamo, svima je jasno da se za novac ne vraća u HNL. Novac ni u jednom trenutku nije bio bitan, obraz i savjest su mi čisti - zaključio je. 

Ključne riječi

Komentara 3

BP
Besposlen pop
12:50 04.07.2024.

Izvrsno je to ispalo po Dinamo! Bio je doli u svlačionici tempirana bomba; dinamovac, najplaćeniji, nestandardan, nepotreban, preplaćen. Hvala Bara, hvala Lukša

ID
Ivo_didin
10:32 05.07.2024.

laži me nežno.. Nakon što im ucjene nisu prošle, a Bara definitivno izduvanio u Dinamu, radi se sve da se Dinamo što više ocrni ... Ništa novo! Psi laju, karavane prolaze..

BR
brokenbrain
20:51 04.07.2024.

administratore................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................JEDI GOVNA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije