VARTEKS Goran Mujanović i Matija Smrekar najavljuju

Juriš na Hajduk sa čak četiri napadača

02.11.2008.
u 12:23

Prošlo prvenstveno gostovanje u Varaždinu Hajduk na pamti po dobru. Slavili su tada krojači sa 4:0, a istaknuli su se Matija Smrekar i Goran Mujanović, strijelci po dva pogotka. Mogu li Varteksovi napadači isto ponoviti i u nedjelju?

Nema povlačenja
– Igru svakako možemo, a poklopi li se i rezultat, nitko sretniji od nas – rekao je mladi Matija Smrekar, koji je bio strijelac protiv Hajduka i u 2. kolu, kada se Varteks sa splitskog gostovanja vratio s bodom. Varteksova igra ‘toplo-hladno’ ipak ostavlja otvorenim svaki ishod utakmice.

– Gubili smo bodove uvijek kada bismo se povlačili. Nismo momčad koja se zna braniti ili igrati na protivnički bunker. Hajduk se večeras sigurno neće tako postaviti. Spremni smo na otvorenu borbu. Agresivnošću od prve minute možemo do pobjede – kaže Mujanović.

Njegove riječi potvrdio je u najavi utakmice i trener Dražen Besek, koji će na travnjak prema svemu sudeći poslati čak četiri napadača. S Mujanovićem, Smrekarom i Mumlekom bit će i Enes Novinić.

– Samo da dobro otvorimo utakmicu, da nam se ne dogodi situacija kao protiv Rijeke, kada smo nakon 20 minuta imali minus od dva gola. Pobjeda nam otvara i put prema trećem mjestu na tablici. Iako, kada igraš protiv Hajduka, nikakav dodatni motiv nije ti potreban – dodao je Smrekar.

Splićani pod pritiskom
Hajdukovi problemi i smjena na trenerskoj pozicije ne opterećuju previše krojače.

– Pod velikim su pritiskom navijača. No mi gledamo samo sebe. Dokazali smo već da protiv Hajduka i Dinama pružamo najbolje igre. Poručujem navijačima da ćemo učiniti sve da bodovi ostanu u Varaždinu i tako na najbolji mogući način isprati gorčinu nakon ispadanja iz kupa – zaključio je Mujanović. I klupsko vodstvo pobrinulo se za dobru atmosferu. Igračima su isplaćene sve zaostale plaće. Motiv više za dobru predstavu na travnjaku? Svakako!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije