Slovenija - Srbija

Kek: Nismo bili podređeni, nogomet zna biti okrutan, ovo će ući u povijest slovenskog sporta

Euro 2024 - Slovenia v Serbia
Foto: Michaela Stache/REUTERS
1/4
20.06.2024.
u 19:16

Izabranici Matjaža Keka na dramatičan su način u posljednjoj minuti ispustili pobjedu i na kraju podijelili bodove sa Srbijom

Slovenija je bila praktički na korak do mirnog života na Euru, vodila je 1:0, a onda je Srbija izjednačila i pomrsila im račune. Izabranici Matjaža Keka na dramatičan su način u posljednjoj minuti ispustili pobjedu i na kraju uzeli samo bod. U Münchenu je susret završen 1:1, a izbornik Slovenije na konferenciji za medije rekao je da je ponosan na igrače.

- Pokazali smo da smo zasluženo na Euru. Nogomet zna ponekad biti okrutan, ali sam uvjeren da će ova momčad doživjeti iskupljenje. Igrali smo hrabru i poštenu utakmicu uz veličanstvene kulise, u sjajnom ambijentu što će ući u povijest slovenskog sporta - rekao je Matjaž Kek čija je reprezentacija nakon dvije utakmice još uvijek neporažena na Euru.

Slovenija je povela golom Žana Karničnika u 69. minuti, a Luka Jović izjednačio je u 96. minuti.
- Neke stvari bismo ipak trebali odigrati bolje, ima još prostora za napredak. Jučer sam rekao da ćemo pokušati držati ritam 95 minuta, trebali bismo ga imati 96. No, ni u jednom trenutku Slovenija nije bila u podređenom položaju. Rekao sam igračima da od prve minute moraju svojim govorom tijela pokazati po što su došli - rekao je Kek pa zaključio: 

- Znali smo da je Srbija opasna iz prekida. Možda se dogodio mali pad koncentracije, ali bez obzira na to ponosan sam na igrače i njihovu srčanost. Okrećemo se zadnjoj utakmici u skupini protiv Engleske. Oni su veliki favoriti, ali to su bili i Danci i Srbi. Trebamo dići glave i pripremiti se.

Komentara 4

Avatar Ričard
Ričard
19:23 20.06.2024.

Šteta, baš zbog tebe.

Avatar GreedyWolf
GreedyWolf
19:31 20.06.2024.

Bilo bi lijepo da im niste dali ni boda, ali i ovo je dobro

KO
Kotlovina
20:56 20.06.2024.

Idemo dalje Slovenci. Drzim palceve protiv Engleza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije