Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAGIRAO SAVEZ

Srbi traže kazne za Hrvatsku i Albaniju. Tvrde da je utakmica trebala biti prekinuta

Euro 2024 - Croatia v Albania
Foto: Carmen Jaspersen/REUTERS
1/5
20.06.2024.
u 18:00

"Prema informacijama koje imamo, jedan igrač albanskog tima je nakon završetka utakmice, ispred tribine s albanskim navijačima, koristeći megafon uzvikivao isti povik i tako ‘raspaljivao masu‘", pisali su iz Nogometnog saveza Srbije

Nogometni savez Srbije uputio je pismo glavnom tajniku Europske nogometne unije (UEFA) Teodoru Teodoridisu povodom skandiranja na utakmici između Hrvatske i Albanije, prenosi srbijanska novinska agencija Tanjug. Srpski savez tvrdi da su navijači Hrvatske i Albanije tijekom utakmice u srijedu koja je završila 2-2 skandirali "Ubij Srbine".

"Kao što ste vjerojatno obaviješteni, u 58. minuti hrvatski i albanski navijači skandirali su 'Ubij, ubij Srbina'", napisao je Nogometni savez Srbije. "Nije riječ o pojedincima iz navijačkih redova, već o većem broju navijača ovih reprezentacija. Riječ je o činu koji u tom trenutku nije bio sankcioniran u skladu s propisima UEFA-e koji su jasni, kao i ponašanje službenika u ovakvim situacijama, Ovakvo ponašanje je neprihvatljivo u svim situacijama, a posebno na jednom ovako velikom sportskom događaju koji se prati diljem Europe i svijeta. Prema informacijama koje imamo, jedan igrač albanskog tima je nakon završetka utakmice, ispred tribine s albanskim navijačima, koristeći megafon uzvikivao isti povik i tako ‘raspaljivao masu‘", piše između ostaloga u pismu Nogometnog saveza Srbije, kojeg je potpisao glavni tajnik Jovan Šurbatović.

GALERIJA Albanski navijači uletjeli na teren u susretu protiv Hrvatske, pogledajte što se dogodilo

Euro 2024 - Croatia v Albania
1/8

Srbi su uvjereni da su u trenutku kada je počelo skandiranje navijača dviju reprezentacija službene osobe trebale prekinuti utakmicu i nastaviti je u tri koraka propisana za takve slučajeve. "To je izričito predviđeno pravilnikom UEFA-e koji se odnosi na postupanje u slučajevima rasističkog ponašanja na nogometnim stadionima. Službenici UEFA-e to nisu iskoristili na ispravan način tijekom utakmice, zbog čega smo tim više iznenađeni", dodaju iz srbijanskog saveza u pismu. U njemu se glavni tajnik UEFA-e poziva da "reagira na ispravan način i sankcionira ovakvo ponašanje navijača obiju reprezentacija i osigura normalan tijek utakmica".

Iz UEFE još nema nikakvog komentara na pismo NSS-a. U međuvremenu je Srbija odigrala neizmjerno napetu utakmicu protiv Slovenije. Njihova je momčad gubila s minimalnom razlikom, da bi u posljednjim sekundama utakmice Luka Jović zabio za 1:1 te tako zadržao svoju momčad u utrci za osminu finala.

VIDEO Albanac Hrvatima nije želio pokloniti svoju kapu uoči utakmice

Komentara 4

Avatar Moodleen
Moodleen
21:09 20.06.2024.

Da se to kaj se skandiralo odradilo kad je trebalo danas ne bi bilo potrebe za takvim skandiranjem.

DE
Dex
20:22 20.06.2024.

Treba izbaciti i Srbiju jer su njeni navijači vikali "Kosovo je Srbija" a to su fašističke teritorijalne pretenzije na susjednu državu

AN
Antonio1952
20:10 20.06.2024.

Utakmica je trebala biti prekinuta i bodovi dodijeljeni Srbiji. Oni su zadnji koji se mogu zaliti na druge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije