ATENTAT NA TOGOance

Krvavo upozorenje: Kome se sada uopće ide u JAR

Togo
Reuters
09.01.2010.
u 16:27

Nakon što su togoanski reprezentativci gledali smrti u oči, u oružanom napadu odmetnika u angolskoj pokrajini Cabinda, njihov Nogometni savez otkazao je nastup na Afričkom kupu nacija (počinje u nedjelju u Angoli).

Šokirani igrači to su najavili još u petak, dok su jecajući i obliveni krvlju davali izjave radio-postajama koje su nih kontaktirale neposredno nakon pucnjave. Prve vijesti govorile su da je poginuo samo vozač, dok je ranjeno još šest osoba, među kojima i dva igrača, vratar Obilale i branič Akakpo.

Izbjegnut pokolj

No, prema najnovijoj izjavi vratara Agasse, ozljedama su podlegli i asistent izbornika, te glasnogovornik, dok je pričuvni vratar Obilale u teškom stanju.

Togoanci su zapravo čudom izbjegli pokolj, jer su ih razbojnici držali u unakrsnoj rafalnoj vatri. Osiguranja gotovo i nije bilo, a Adebayor i društvo ležali su pod sjedalima i molili se...

- Mogli su nas poubijati kao pse! Bilo je stravično, mislio sam da nitko od nas neće preživjeti. Ne mogu shvatiti da će se to natjecanje ipak održati. Pa kome je do nogometa nakon ovoga! - kazao je igrač Nantesa Thomas Dossevi.

FA traži jamstvo sigurnosti

Odmah je reagirao i engleski FA, jer u Angoli je čak 26 nogometaša iz Premijerne lige. Pod pritiskom klubova, koji bogato plaćaju svoje profesionalce, Engleski savez traži od Fife jamstvo da su svi oni u Angoli na sigurnome.

Afrikanci su tako već na početku godine SP-a pali na sigurnosnom ispitu. Jer, natjecanje u Angoli je “malo SP”, predigra najvećemu sportskom događaju godine u Južnoj Africi, a ta je država među prvih deset u svijetu prema ukupnoj stopi kriminalnih djela po glavi stanovnika.

I iako domaćini SP-a najavljuju neviđene mjere osiguranja, kome se, nakon ovoga u Angoli, uopće ide u JAR!

Ključne riječi

Komentara 26

OB
-obrisani-
21:32 09.01.2010.

Uostalom sta mi dokazujemo. Zna svak staje bila Rodezija i zna svak staje Zimbabve danas. Ista ce biti JAR jer je bjelci masovno napustaju. A Srbi dokotori? Djaba milion doktora kad nema ko dic industriju.

AA
Aartur
22:49 09.01.2010.

Smiješno je da pojedini diskutanti tvrde kako je Bocvana razvijenija od Hrvatske kad znamo da je jedan od najelementarnijih pokazatelja razvijenosti - postotak pismenosti - u Bocvani samo oko 80%. Za zemlju koja ima petinu nepismenog stanovništva je suludo tvrditi da ima visoki standard. Tako i za Saudijsku Arabiju možemo reći da ima \"visoki standard\" jer si naftni šeici svake godine kupuju nove avione, a četvrtina stanovništva im je nepismena.

OB
-obrisani-
18:00 09.01.2010.

Bravu Aartur jedna od najvecih misli sto sam je procitao u zivotu u samo 5 rjeci:\"vise se uopce nitko ne obazire na stvarnost\". Cjeli svjet se kolektivno pozdravio sa umom i zdravom logikom. Ako nisi sljep kod zdravih ociju odmahah si rasista, nacista, klerofasita. Nekada je Rodezija hranila trecinu Afrike, u danasnjem Zimbabveu ljudi umiru od gladi i kolere.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije