Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dragan Stojković Piksi

Novinar pitao srpskog izbornika za Hrvate i Albance, on imao spreman odgovor: 'Hoćete iskreno?'

Euro 2024 - Serbia v England
Foto: John Sibley/REUTERS
1/3
21.06.2024.
u 10:09

Na utakmici Hrvatske i Albanije, koja se odigrala 19. lipnja u Hamburgu, zabilježeno je skandiranje "Ubij Srbina". Uefa je sinoć otvorila disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) zbog tog incidenta.

Srpski izbornik Dragan Stojković Piksi nakon remije Srbije i Slovenije (1:1) stao je pred novinare, a jedno od pitanja bilo je da prokomentira ponašanje hrvatskih i albanskih navijača na utakmici Hrvatske i Albanije, koja je završila remijem 2:2. Podsjetimo, navodno su neki navijači skandirali "Ubij Srbina" i Srbe na vrbe", zbog čega se oglasila i Uefa.

Piksi je imao spreman odgovor. "Hvala vam, ali pitajte me nešto o utakmici, nešto o čemu sam zadužen govoriti. Hoćete iskreno? Ništa o tome nisam pročitao, ni kakva je bila izjava, ni kakvi su komentari, ne znam ništa o tome", kazao je srpski izbornik.

Podsjetimo, na utakmici Hrvatske i Albanije, koja se odigrala 19. lipnja u Hamburgu, zabilježeno je skandiranje "Ubij Srbina". Ovo je izazvalo veliku buru u susjedstvu, posebno kod srpskog nogometnog saveza, koji je odmah reagirao slanjem pisma glavnom tajniku Uefe. Predstavnik srpskog nogometnog Saveza otišao je korak dalje, poručivši da će Srbija istupiti s Europskog prvenstva ako Uefa ne kazni Hrvatsku i Albaniju.  

Uefa je sinoć otvorila disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) zbog ovog incidenta. U svom priopćenju Uefa je navela da je imenovan inspektor za etiku i disciplinu kako bi istražio moguće rasističko i/ili diskriminatorno ponašanje navijača tijekom utakmice grupne faze Europskog prvenstva između Hrvatske i Albanije.

VEZANI ČLANCI:

O incidentu na tribinama raspisali su se i srpski mediji, koji su brzo prenijeli sinoćnju objavu Uefe. "Crno im se piše", likuje tamošnji Kurir, koji u tekstu navodi da je "odvratna slika hrvatskih i albanskih navijača obišla svijet" i da nogometnim savezima slijedi "drakonska kazna".

Ranije je, da podsjetimo, Uefa već kaznila Hrvatski nogometni savez s 87.875 eura zbog ponašanja dijela hrvatskih navijača na utakmici protiv Španjolske, koja je odigrana u Berlinu 15. lipnja. Što se tiče rezultatskog dijela Eura, Hrvatska je do sada gubila u prvom kolu od Španjolske 0:3, da bi potom remizirala protiv Albanije 2:2. Vatrene čeka još susret protiv Italije, koji će odlučiti putuju li izabranici Zlatka Dalića u osminu finala.

FOTO Znate li kojih osam vatrenih nije rođeno u Hrvatskoj? Rijetki će uspjeti nabrojiti sve

Euro 2024 - Serbia v England
1/10

Komentara 21

ED
edvardl
12:00 21.06.2024.

To čak ni Piksi ne zna, ali znaju ovi antihrvatski novinari i svako malo na to podsjećaju! Samo da se stvori negativa oko naše zadnje utakmice!

LE
Levanto
11:23 21.06.2024.

Tribamo pamtiti šta kažu naši političari na ove napade iz Vučićlanda. Pamtimo, doći će izbori. Srbima je nestalo noževa i žice, a dva brata Albanca i Hrvata. To im je veći zalogaj.

ID
Idimidođimi
14:49 21.06.2024.

Mislim da su ipak mediji ti koji najviše raspiruju mržnju i s jedne i s druge strane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije