Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČUDO OD DJETETA

Lamine Yamal na Euru ne smije igrati nakon 23 sata. Ako Španjolci prekrše zakon, prijeti im vrtoglava kazna

Euro 2024 - Spain v Italy
Foto: Piroschka van de Wouw/REUTERS
1/2
24.06.2024.
u 14:06

Yamal (16) mora završiti sve svoje obveze, uključujući intervjue i tuširanje, do 23 sata zbog zakona o dječjem radu u Njemačkoj, gdje se održava Europsko prvenstvo.

Lamine Yamal, 16-godišnji talent Barcelone i Španjolske koji je rođen 13. srpnja 2007. godine, ne može završiti utakmice koje počinju u 21:00 zbog zakona o dječjem radu u Njemačkoj, gdje se održava Europsko prvenstvo. Naime, taj zakon zabranjuje maloljetnicima da rade nakon 20 sati, ali, iznimno, sportašima dopušta rad do 23 sata, što uključuje sve aktivnosti vezane za utakmicu.

Prema tim pravilima, Yamal mora završiti sve svoje obveze, uključujući intervjue i tuširanje, do 23 sata. Zbog toga je izbornik Luis de la Fuente morao zamijeniti Yamala u 71. minuti utakmice protiv Italije, koja je počela u 21 sat, kako bi stigao završiti na vrijeme. Međutim, u utakmicama koje su počele ranije, kao što je ona protiv Hrvatske (18:00), Yamal nije imao tih problema.

Španjolski nogometni savez pokušava dobiti izuzeće od njemačke vlade kako bi Yamal mogao igrati cijele utakmice koje počinju kasno, no čak i ako prekrše zakon, Španjolska bi riskirala samo novčanu kaznu, a ne sportske sankcije. Riječ je, inače, o kazni od 30 tisuća eura

Podsjetimo, ovo prvenstvo prepuno je zanimljivih podataka, a još jedan povijesni trenutak zabilježen je kada je kada je izbornik španjolske reprezentacije David de la Fuente u startnu postavu protiv Španjolske, na otvaranju Europskog prvenstva, stavio krilnog igrača Barcelone Laminea Yamala i on je time postao najmlađi igrač koji je nastupio na europskim prvenstvima. Yamal je igrao do 86. minute, a asistirao je za gol Danija Carvajala protiv Hrvatske.

VEZANI ČLANCI:

Na suprotnoj strani terena, Luka Modrić postao je najstariji igrač od Lothara Matthausa koji je nastupio na Europskom prvenstvu s 38 godina i 280 dana. Također, kapetan Hrvatske postao je tek treći europski igrač koji je nastupio na čak devet zasebnih izdanja velikih međunarodnih turnira, nakon Matthausa (devet) i Cristiana Ronalda (10, prije Eura 2024.).

FOTO 'Janje ispred paste', divovska zastava i ludnica uz harmoniku: Hrvati rade genijalnu atmosferu u Leipzigu

Euro 2024 - Spain v Italy
1/71

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije