Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Izvest ćemo najkonkurentniji tim'

Španjolski izbornik najavio najjači sastav protiv Albanije. Evo zašto je to sjajna vijest za Dalića

Euro 2024 - Group B - Spain v Croatia
Foto: Annegret Hilse/REUTERS
1/3
24.06.2024.
u 10:20

"Ovu utakmicu nećemo shvatiti olako. Izvest ćemo najkonkurentniji tim. Imam puno povjerenje u svih 26 igrača. Sutra je puno pitanja u igri: prestiž, priznanje, nastavak napretka…", poručio je španjolski izbornik, čija je momčad već osigurala prvo mjesto u grupi.

Izbornik Španjolske Luis De La Fuente najavio je večerašnji ogled njegove momčadi protiv Albanije. Iako je Španjolska već osigurala prolazak u osminu finala Europskog prvenstva, španjolski izbornik naglasio je da neće podcijeniti protivnika te da će izvesti svoj najkonkurentniji tim.

"Ovu utakmicu nećemo shvatiti olako. Izvest ćemo najkonkurentniji tim. Imam puno povjerenje u svih 26 igrača. Sutra je puno pitanja u igri: prestiž, priznanje, nastavak napretka… Pristupit ćemo utakmici kao i prethodnoj, s planom igre za koji mislimo da je najbolji, misleći samo na pobjedu", rekao je De La Fuente na press konferenciji.

Izjave španjolskog izbornika mogle bi, da podsjetimo, razveseliti hrvatskog trenera Zlatka Dalića. Naime, Hrvatska treba pobjedu protiv Italije kako bi prošla u drugi krug Europskog prvenstva. Remi bi im ostavio male šanse zbog loše gol-razlike (-3). Pobjedom bi imala četiri boda i mogla bi završiti druga, pod uvjetom da Albanija ne pobijedi Španjolsku.

U slučaju da i Hrvatska i Albanija slave u večerašnjim ogledima, situacija bi se dodatno zakomplicirala. Tada bi, naime, Španjolska, koja je već ranije osigurala prvo mjesto skupine, ostala na šest bodova, Albanija i Hrvatska imale bi po četiri boda, dok bi s Europskog prvenstva ispala Italija, koja je do sada stigla do tri boda, i to pobjedom nad Albanijom 2:1.

VEZANI ČLANCI:

Kada bi Hrvatska i Albanija pobijedile svoje protivnike sličnom gol-razlikom, drugo bi mjesto pripalo Albancima zbog boljeg uspjeha po tom pitanju. Albanija je trenutno na -1 (3:4), dok Hrvatska ima najslabiju gol-razliku u skupini (2:5). Zabila je tek Albancima dva gola, a primila njih pet, tri od Španjolaca i dva od Albanaca. Više o kalkulacijama čitajte ovdje.

FOTO Ovako izgleda Modrićev penthouse u centru Zagreba. Vatreni je platio bogatstvo

Euro 2024 - Group B - Spain v Croatia
1/17

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije