KAPETAN HAJDUKA

Livaja kritizirao sebe i suigrače: Treba biti iskren, ovako ne igraju prave momčadi

Koprivnica: NK Slaven Belupo i HNK Hajduk u 13. kolu Prve HNL
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/8
27.10.2023.
u 22:08

- Mi moramo igrati napadački, prvo poluvrijeme kada smo Igrali napadački, igra koju smo pokazali, vodilja su kako trebamo izgledati i završavati akcije udarcima na gol.

Marko Livaja nakon izborene pobjede u Koprivnici, gdje je Hajduk često gubio ključne bodove, otvorio se i progovorio o igri I problemima Hajduka,  ali i o onima koje je imao u radu s bivšim trenerom.

O utakmici u Koprivnici kazao je kako je Hajduk djelovao dobro u prvom dijelu ali je u nastavku skoro sve uprskao. Bio je otvoren u kritici sebe i suigrača:

- U prvom dijelu smo zasluženo poveli, stvarali smo šanse na lošem terenu i pobjeda je na koncu, ovdje najbitnija jer znamo da ovdje često gubimo bodove - kazao je Livaja iskreno i nastavio:

>> Galerija s utakmice

Koprivnica: NK Slaven Belupo i HNK Hajduk u 13. kolu Prve HNL
1/11

- Zadnjih mjesec dana situacija nije bila bajna pa nam je ova pobjeda dala neki mali mir. Ali moramo još puno, puno raditi. Moramo biti iskreni, drugo poluvrijeme bilo je loše, nabijali smo lopte i sebi moramo priznati, tako prave momčadi ne igraju. Mi moramo igrati napadački, prvo poluvrijeme kada smo Igrali napadački, igra koju smo pokazali, vodilja su kako trebamo izgledati i završavati akcije udarcima na gol.

Trener Karoglan postavio ga je nešto dalje od gola, u sredinu terena

- Voli da budem na lopti, kazao mi je da se izvlačim i ako me budu pratili, da otvaram igru krilima i dajem im proctor. U prvom dijelu to je izgledalo dobro, ali kasnije kada smo se spustili nazad, više nije bilo dobro.

Livaja je komentirao i situaciju s Dolčekom, koji je uveden, da bi izašao iz igre, Hajduk je zatvarao utakmicu i branio gol.

- Dobar momak, shvatio je odmah, pitao je doduše team managera da nije pogriješio, broj ali brzo je shvatio što se događa i da će stoper Slavena otići u špicu. Zatvarali smo utakmicu, dojma sam da je i bolje tako, jer kako smo izgledali, mislim da bismo primili taj gol u zadnjim minutama, jer naprijed nismo ništa radili, samo smo nabijali. Na kraju, stvarno su bitna samo ta tri boda. Mi sada moramo raditi i to puno kako bismo popravili našu ofenzivnu igru. Kod prijašnjeg trenera to nije bio dobro, nadam se da ćemo naučiti neke lekcije, kiksali smo ti četiri, puta uprskali smo prvenstvo, ali nadam se da nećemo više uprskati ako dobijemo priliku. Pričao sam o tome i s novim trenerom, imamo puno toga što moramo popraviti.

 
 
Ključne riječi

Komentara 9

Avatar barba_arba
barba_arba
22:28 27.10.2023.

Zadnja dva prvenstva su izgubljena protzig Istre, Lokomotive, Slavena,…

GM
gmižić
06:07 28.10.2023.

To kaže i Filip Zavadlav.

Avatar hrethgir
hrethgir
23:24 27.10.2023.

Samospoznaja je pravi korak ka iscjeljenju. Sad kad ste se samospoznali Naprid bili!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije