DOPREDSJEDNIKOV PREKRŠAJ

Mamić prvi progovorio s novinarima

21.11.2002.
u 00:00

U Dinamu ne postoji nikakva lista prelazaka - kazao je Mamić dvojici novinara i tom izjavom došao u opasnost da ga uprava kazni

ZAGREB - Maksimirske barikade još nisu pale, ali flasteri na ustima svih Dinamovih zaposlenika polako se odljepljuju. Sve je slabiji i imunitet igrača, koji će novinarima barem reći "nema ništa nova, a kod vas?", što je, htjeli oni to priznati ili ne, odgovor na novinarsko pitanje. Ali, čini se, najnestrpljiviji postali su najistaknutiji Dinamovi ljudi. Očito, teško im je palo dvodnevno nepojavljivanje u novinama.

- Gdje ste vi, nostalgije moje? - uz debeli smiješak pozdravio nas je Miroslav Blažević, tim riječima priznavši da mu novinari neizmjerno nedostaju.

Međutim, najdalje je otišao izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić. Prekršio je odluku uprave, prišao je dvojici novinara, koji su na hodniku čekali najsvježije informacije iz glasnogovornikovih usta, i upustio se s njima u kraće čavrljanje.

- Jedne novine objavile su nekakvu transfer-listu, a to nema veze ni sa čim, u Dinamu ne postoje nikakve slične liste. Ali, dobro, ova situacija dopušta vam različite spletke, pa vi spletkarite - smireniji nego inače bio je Mamić.

Bio je to, doduše, tzv. neslužbeni razgovor, demanti na napis u novinama. No, dopredsjednik je i u 90 posto službenih druženja uglavnom komentirao i opovrgavao napise u medijima. Uostalom, iznio je informaciju da liste prelazaka nema, i to ne u nekakvu kafiću, već u klupskim prostorijama, gdje novinari nikad ne dolaze neslužbeno. Što će na sve to reći uprava, hoće li kazniti Mamića?

A sad one doista službene vjestice. Spomenko Bošnjak i Dino Drpić ozlijeđeni su i neće konkurirati za susret u Zadru. Normalno, pak, treniraju Marić i Smoje te svi ostali. Igrača opterećenih kartonima nema, Blažević će u Stanovima imati na raspolaganju najbolju momčad.

I dok u Dinamu krše embargo na izjave, svoje postulate počeli su kršiti i navijači. Njihov interni dogovor da ne vrijeđaju Dinamove igrače pao je u vodu u susretu s Pomorcem, prvi je nadrapao Boško Balaban. Dečki s tribine nisu slučajno izabrali baš njega, kažu, popeo im se navrh glave u Londonu, kad im je umjesto pozdrava uputio jednosmjernu vizu za "rodno mjesto". Neće, očito, ni igračima biti lako, njihovi postupci počeli su iritirati one najvažnije, navijače. A ne smiju ništa reći, jer šutnja za njih službeno i dalje traje.

T. Ničota

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije