PRIJE OTVORENJA

Oboren je prvi rekord u Parizu. Južnokoreanka s trona skinula svoju sunarodnjakinju

Archery Training
TINGSHU WANG/REUTERS
26.07.2024.
u 05:00

Južnokorejke su uvjerljivo najuspješnije sportašice u streličarstvu te su u ekipnom dijelu natjecanja uvijek osvajale zlatne medalje otkako je ova disciplina uvedena

Južnokorejska streličarka Lim Si-Hyeon autorica je prvog svjetskog rekorda na Olimpijskim igrama u Parizu, oborila ga je tijekom ekipinih kvalifikacijskih borbi.

Si-Hyeon je od maksimalnih 720 skupila 694 boda čime je nadmašila svoju sunarodnjakinju, dosadašnju rekorderku Kang Chae-Young, koja je prije pet godina ostvarila 692 boda.

GALERIJA Vaterpolisti, rukometaši... Najveći kontingent hrvatskih sportaša otputovao u Pariz

Archery Training
1/12

Uz novi svjetski rekord 21-godišnja Si-Hyeon je srušila i najbolji dosadašnji olimpijski rezultat. I njega je držala predstavnica Južne Koreje An San, koja je prije tri godine u Tokiju ostvarila rezultat od 680 bodova.

Južnokorejke su uvjerljivo najuspješnije sportašice u streličarstvu te su u ekipnom dijelu natjecanja uvijek osvajale zlatne medalje otkako je ova disciplina uvedena, od Igara 1988. godine. Južna Koreja dominira ovim sportom općenito te je u povijesti osvojila 43 medalje, od čega njih 27 zlatnih.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije