Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 211
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA 1/8 FINALA

Otkrivamo sastav Hrvatske za Italiju: Dalić će sasvim ispremiješati momčad, ulaze tri nova igrača!

Hamburg: Susret Hrvatske i Albanije u 2. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/7
23.06.2024.
u 11:05

Prema informacijama iz tabora vatrenih u Neuruppinu, izbornik ima neke dvojbe oko sastava, dok se 80 posto momčadi ipak nazire. Tako bi u odnosu na utakmicu s Albanijom u prvih 11 trebala biti barem tri nova lica.

S kim će Zlatko Dalić napasti Talijane u Leipzigu? Prema informacijama iz tabora vatrenih u Neuruppinu, izbornik ima neke dvojbe oko sastava, dok se 80 posto momčadi ipak nazire. Tako bi u odnosu na utakmicu s Albanijom u prvih 11 trebala biti barem tri nova lica: Stanišić na desnome braniču, Erlić – koji još nema ni minutu na Euru - u sredini obrane, te Mario Pašalić na desnom krilu. U najužim kombinacijama za početi utakmicu je i Luka Sučić, također za jednu od krilnih pozicija. Naime, jučer je još postojala dvojba – Sučić ili Perišić, no čini se kako je Dalić ipak skloniji u ovom trenutku fizički spremnijemu i 14 godina mlađemu igraču.

U stručnom stožeru nisu potpuno iz svih kombinacija eliminirali ni Marcela Brozovića, uzdajući se u njegovo iskustvo, te ne smatrajući da je ta legenda hrvatskog nogometa s 98 nastupa baš naša najslabija karika na Euru. Ipak, prva ideja je da bi Hrvatska ipak protiv Talijana mogla početi s dva zadnja vezna, Kovačićem i Modrićem, a odmoreni Brozović mogao bi biti rješenje za drugo poluvrijeme. Kamo sreće da Brozović svoj stoti nastup za Hrvatsku ostvari u osmini finala Eura!

U špicu bi se ponovno trebao vratiti 32-godišnji centarfor Ante Budimir, s vrlo snažnom i uvjerljivom referencom: Ante je u utakmici s Albancima bio generator velikoga preokreta u drugom poluvremenu. Šteta samo što taj učinak nije bio okrunjen pogotkom, pa tako Budimir još uvijek čeka svoje.

Jedini debitant na Euru u ovoj momčadi tako bi bio 26-godišnji stoper talijanskoga Sassuola Martin Erlić, uvijek pouzdani igrač s devet nastupa za reprezentaciju. Zanimljivo, Hrvatska s Erlićem u sastavu nikada nije bila poražena u 90 minuta: s Francuskom u Splitu bilo je 1:1, s Danskom u Kopenhagenu i s Francuskom u Parizu oba puta 1:0... Stoperski tandem Šutalo – Erlić zapravo nije primio niti jedan pogodak kada su igrali zajedno, odigravši 0:0 i s moćnom Španjolskom u Ligi nacija punih 120 minuta.

Tako bi sastav Hrvatske za ovu odlučujuću utakmicu mogao izgledati ovako: Livaković – Stanišić, Šutalo, Erlić, Gvardiol – Modrić, Kovačić – Mario Pašalić, Kramarić, Sučić – Budimir.  Druga opcija bila bi ova: Livaković - Stanišić, Šutalo Erlić, Gvardiol - Brozović, Modrić, Kovačić - Mario Pašalić, Kramarić, Sučić. 

>> Pogledajte tetovaže vatrenih

Hamburg: Susret Hrvatske i Albanije u 2. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
1/13
 
 
 

Komentara 36

PO
poluprovokator
11:26 23.06.2024.

Glavu gore i samo jako!

ID
Ivo_didin
12:20 23.06.2024.

Do sada smo izgubili svaku ozbiljnu utakmicu u kojoj je Gvardiol bio bek, a protiv Portugala smo s te strane dobili gol. Imaš jednog od najboljih stopera na svijetu. te silom i bez potrebe od njega praviš beka! Ako Sosa nije dovoljno dobar za igrati beka, što ga je poveo?

Avatar marsijaneri
marsijaneri
12:43 23.06.2024.

Otkrili ste? Niste, nego nagađate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije