KONTROVERZNI MEČ

Otkrivena velika drama: Talijanka koju je pretukla boksačica s muškim kromosomima imala živčani slom

Boxing - Women's 66kg - Prelims - Round of 16
Isabel Infantes/REUTERS
01.08.2024.
u 16:06

Poslije kontroverznog meča talijanski mediji detaljno su izvijestili o drami koja se odvijala.

Alžirska boksačica Imane Khelif, jedan od dviju spornih borkinja na Olimpijskim igrama u Parizu kojoj su prilikom testiranja IBA-e otkriveni muški kromosomi, prošla je u osminu finala turnira do 66 kilograma. Nakon svega 45 sekundi borbe, Talijanka Angela Carini predala je borbu. Alžirka je prvi put udarila Talijanku, a ovoj se otkinula kaciga. Borba je nastavljena, a nakon još jednog udarca Alžirke, talijanska boksačica otišla je do svoga kuta i zatražila prekid borbe.

Poslije kontroverznog meča talijanski mediji detaljno su izvijestili o drami koja se odviljala. Donose informacije kako je Carini dobila na stotine poruka u kojima se od nje traži da odustane od meča kako bi zauzela stav da ne želi ulaziti u ring protiv boksačica za koje se sumnja da nisu biološke žene. Gazzetta dello Sport javlja kako je Carini doživjela živčani slom prije početka meča.

VEZANI ČLANCI:

- Ovo za mene nije poraz. Veliki je uspjeh uopće ući u taj ring. Ali kad me drugi put udarila, više nisam mogla disati. Bez obzira na sve, čast mi je bila nastupiti na Olimpijskim igrama - poručila je Carini nakon meča.

Priči se pridružio Emanuele Renzini, tehnički direktor talijanske boksačke reprezentacije koji je rekao slijedeće...

- Nisam ja tu da sudim, nemam ništa protiv našeg protivnika. Imali smo zadatak i nismo ga uspjeli ispuniti. Sve što se događalo prije nije imalo utjecaj na borbu - rekao je. 

Komentara 19

TA
tamaris
16:43 01.08.2024.

Bolesna svita. Ok za boksača, varalica je uvijek bilo, no nije mi jasno kako je moguće da to svi u organizaciji i sudci mirno gledaju. Car je gol, treba netko uzviknuti! Ljudi, trgnite se.

GA
Gajger
17:35 01.08.2024.

Premlatiš nekoliko žena i na kraju dobiješ zlatnu medalju i počasti. Borci za ravnopravnost spolova napokon su sretni.

Avatar Salt-n-Pepa
Salt-n-Pepa
17:14 01.08.2024.

Gdje je u tom sport, čast i fair play?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije