Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOJE NAS SE

Protivnici na Euru strahuju od Hrvatske: 'Dalićevi dečki mogli su uništiti Portugalce...'

Lisabon: Prijateljska utakmica Portugala i Hrvatske prije odlaska na EURO 2024.
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
08.06.2024.
u 23:23

- Pobjedu Hrvatske treba shvatiti kao upozorenje Španjolskoj uoči Eura. Hrvatska zna da u svakoj utakmici uvijek ima nade za njih. Dalićevi dečki ne odustaju, bore se i za to su uvijek nagrađeni - piše španjolska Marca

Pobjeda nad Sjevernom Makedonijom, pobjeda u Portugalu. Pet postignutih, jedan primljeni pogodak. To je hrvatska bilanca u pripremama za Euro koji će u petak početi za sve, a u subotu za vatrene. Bolje gotovo da i nismo mogli poželjeti. Nema ozlijeđenih, nema bolesnih, umornih, u stožeru pod ravnanjem Zlatka Dalića sve štima. Posebno nakon slavlja u Oeirasu, okolici Lisabona, pred 40 tisuća Portugalaca. Prvi puta u povijesti Hrvatska je nadigrala Portugal i zasluženo ga pobijedila rezultatom 2:1. Luka Modrić iz kaznenog udarca u prvom, Ante Budimir u drugom dijelu bili su hrvatski strijelci.

Posebno je zanimljivo nakon ogleda s Portugalcima za koje ove subote nije nastupio Cristiano Ronaldo, bilo pročitati isječke iz tamošnjih medija. U pravu su Portugalci kada govore da ničim njihova reprezentacija nije očarala pred nastup na kontinentalnoj smotri. Europski prvak iz 2016. godine, koji je tada u osmini finala izbacio baš Hrvatsku, u većem je dijelu susreta izgledao pomalo neprepoznatljivo.

Lisabon: Prijateljska utakmica Portugala i Hrvatske prije odlaska na EURO 2024.
1/7

"Utakmica za zaborav. Portugal se nikako ne uspijeva nametnuti protiv balkanskih momčadi. Ovo je najmoćniji suparnik s kojim se susreo Roberto Martinez, naišao je na velike probleme", piše portugalski portal A Bola.

Kratak osvrt na utakmicu imao je i portugalski Record:

"Pauza i promjene dobro su došle Portugalu koji je, posebno početkom drugog poluvremena, drugačije izgledao u odnosu na prvi dio. Ipak, unatoč izjednačenju preko Jote na početku drugog dijela, vidjeli smo vrlo hrabru Hrvatsku, kao i obično. Izabranici Zlatka Dalića ponovno su poveli preko Budimira, u utakmici u kojoj je zablistao Diogo Costa. Portugal je izgubio 2-1 u pretposljednjoj pripremnoj utakmici pred Euro", napisali su Portugalci. 

Utakmicu je pratila i Španjolska, prvi protivnik vatrenih na Euru. Evo što je o srazu s Portugalcima napisao najtiražniji španjolski sportski dnevni list, Marca:

- Hrvatska je mogla uništiti Portugalce! Pobjedu Hrvatske treba shvatiti kao upozorenje Španjolskoj uoči Eura. Hrvatska zna da u svakoj utakmici uvijek ima nade za njih. Dalićevi dečki ne odustaju, bore se i za to su uvijek nagrađeni.

 

Komentara 7

DU
Deleted user
00:34 09.06.2024.

Svaka čast Vatrenima.Dobro to izgleda.Ipak ne treba podilaziti euforiji.Pametno i hladne glave.

PO
poluprovokator
01:15 09.06.2024.

Od kad smo mi to "balkanska momčad"?

Avatar Prosenjak
Prosenjak
07:07 09.06.2024.

Utakmica je bila prijateljska,ali svejedno smo mi pokazali dobru igru i kompaktnu formaciju. Jedini problem je što nam fali brzine, pa nam se događaju one situacije da zahvaljujući potencijalu u veznom redu učas izađemo visoko 4 na 4 ili čakk 5 na 4 ali ne uspijevamo to okruniti u našu korist. Ako u tom dijelu igre budemo napredovali, moglo bi to biti jako dobro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije