Neven Spahija

Reprezentativna nam košarka ima bolje izglede od klupske

'Neven Spahija sa klincima iz KK Rudes, kluba u kojem je dopredsjednik Snimio Drazen Brajdic'
''
28.09.2011.
u 12:25

Ako se ovaj trend nastavi, dogodit će nam se da oni s predznakom hrvatske košarkaške škole od košarke neće moći živjeti

Bivši košarkaški izbornik Neven Spahija pokazao je način na koji se može spasiti hrvatska košarka od propasti. Uz dobro plaćen posao trenera istanbulskog Fenerbahçea odlučio je uključiti se i u rad jednog malog hrvatskog kluba.

Spahija je odnedavno dopredsjednik A-2 ligaša Rudeša čiji je trening posjetio zajedno s trojicom svojih klupskih štićenika. U školsku dvoranu u Rudešu u ponedjeljak navečer došli su hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović, bivši hrvatski zet Kaya Peker i aktualni turski reprezentativac Omer Onan.

Dvojica turskih igrača sugerirala su da bi za Hrvatsku najbolji potez bio kada bi vratila Spahiju na mjesto izbornika, no po Spahijinim riječima, to je nemoguće sve dok nema višegodišnji ugovor s nekim klubom izvan Španjolske.

– Ne zaboravite da ja ne odlučujem hoću li biti izbornik i da se ne želim nikomu nametati. Kako nam ide posljednjih desetak godina, moglo bi nam se dogoditi da ljudi s predznakom hrvatske košarkaške škole od košarke više neće moći živjeti i to me žalosti. 

Bez obzira na plasman od 13. do 16. mjesta na Eurobasketu, Spahija tvrdi da reprezentativna košarka ima bolje izglede od klupske. Za svoj angažman u malom Rudešu, do kojeg je došlo zbog prijateljstva s prvim trenerom Dankom Miholićem,  kaže: 

– Osim formiranja stabilnog drugoligaša, drugih rezultatskih ambicija nemamo. No naše su ambicije što bolja škola košarke, po standardima po kojima se radi u Europi, i razvoj mini košarke. Želimo razviti košarkaške programe koji će svima biti privlačni, a ja u tome mogu pomoći dolascima u košarkaške kampove, ali i školovanjem trenera na seminarima i posjećivanjem našeg pogona u Fenerbahçeu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije