PROBLEMI PRIJE OTVARANJA

Skandal i kaos u Parizu! Argentincima gol poništen nakon dva sata, navijači ih gađali bocama

Football - Men's Group B - Argentina vs Morocco
Foto: THAIER AL-SUDANI/REUTERS
1/10
24.07.2024.
u 20:16

Argentinski nogometaši su zvižducima dočekani na terenu zbog rasističkih povika Enza Fernandeza za vrijeme slavlja osvajanja Copa Americe, a sve je kulminiralo invazijom na teren

Olimpijske igre u Parizu otvaraju se tek u petak, ali nogomet se već počeo igrati u francuskoj prijestolnici. Ne samo to, nego je već izbio i prvi skandal ovih igara. U srijedu je na rasporedu bila utakmica Argentine i Maroka. Kada je Cristian Medina zabio gol za izjednačenje u 16. minuti sudačke nadoknade, marokanski navijači su utrčali u teren.

U kaosu koji se stvorio na terenu, marokanski su navijači s tribina argentinske nogometaše gađali bocama i čašama. Utakmica je prekinuta, no sudac nije označio njen kraj. Igrači su otišli u svlačionice, a na navijačima je poručeno da napuste stadion. 

GALERIJA Večernji u društvu olimpijaca stigao u Pariz. Pogledajte prizore s putovanja

Football - Men's Group B - Argentina vs Morocco
1/10

Povrh toga, prije no što je utakmica prekinuta VAR je pregledavao spornu situaciju kod spomenutog gola za izjednačenje. Sudac je nešto više od dva sata poslije išao pregledati snimku, a gol je poništen zbog zaleđa. Utakmica je nastavljena, a nogometaši Maroka uspjeli su sačuvati prednost.

Argentinski nogometaši su zvižducima dočekani na terenu zbog rasističkih povika Enza Fernandeza za vrijeme slavlja osvajanja Copa Americe. Tada je pjevao pjesmu kojom je vrijeđao Francuze porijeklom iz Afrike. Obzirom da velik broj Marokanaca živi u Francuskoj, takve su postupke smatrali osobito uvredljivima.

VIDEO Rukometaši, stolnotenisači i vaterpolisti otputovali u Pariz

Komentara 8

Avatar Númenor
Númenor
21:04 24.07.2024.

Liči na Afriku.

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
21:32 24.07.2024.

Vrijeđao Francuze porijeklom iz Afrike govoreci da su Afrikanci.

Avatar Komunikolog1
Komunikolog1
20:23 24.07.2024.

Pariz je u Francuskoj? Ili nije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije