Kvalifikacije

Srbiji prijeti oduzimanje bodova

\'Serbia\'s Milos Krasic (L) is challenged by Estonia\'s Ragnar Klavan (R) during their Euro 2012 qualifying soccer match in Belgrade, October 8, 2010.  REUTERS/Marko Djurica (SERBIA  - Tags: SPORT SO
Reuters
12.10.2010.
u 14:24

TV prijenosa iz Genove za Srbiju vjerojatno neće biti jer RTS nema pola milijuna eura za plaćanje TV prava za tu utakmicu.

Reprezentacija Srbije već je opasno posustala u kvalifikacijama za europsko prvenstvo, a sad se našla pred još gorim prijetnjama. Naime, postoji mogućnost da joj budu oduzeti i dosad osvojeni bodovi (četiri). Fifa joj prijeti ne plati li dva milijuna eura otpuštenom izborniku Radomiru Antiću. Jer, Antić je još službeno izbornik jer mu nije isplaćen novac koji je trebao dobiti po ugovoru. Bivši je izbornik o svemu izvijestio Fifu, pa je čak moguće da na arbitražnom sudu taj slučaj dobije i Dinamov direktor Damir Vrbanović koji je jedan od Fifinih sudaca.

Predsjednik Srpskog nogometnog saveza Tomislav Karadžić kao razlog za otkaz Antiću naveo je kaznu koju je izbornik dobio (četiri utakmice zabrane vođenja momčadi radi vrijeđanja suca na SP-u). No, prava je kvaka u tome što je Antića smijenio kad je već izdržao pola kazne.

U Srbiji je konsternaciju izazvala i vjerojatnost da neće biti TV prijenosa možda i najzanimljivijeg susreta današnjih kvalifikacijskih skupina. Naime, u Genovi igraju Italija i Srbija, a RTS nema pola milijuna eura koliko Sport-five, vlasnik TV prava, traži za prijenos.

– Kako sada stvari stoje, prijenosa neće biti. Radimo sve da prijenos osiguramo, ali netko je nekome prodao prava i cijene su otišle k vragu. Toliko novca nemamo, niti želimo toliko platiti – rekao je direktor RTS-a Aleksandar Tijanić.

Ključne riječi

Komentara 11

PR
ProCro
14:30 12.10.2010.

Nisam ni cito clanak! Koga ovo interesuje? Zasto se objavljuje? Svrbska posla!

PR
ProCro
14:32 12.10.2010.

naravno \"interesira\";-)

JU
juma
21:49 12.10.2010.

Srpska dovitivljost nema granica. Buduci su vidjeli kako bi mogli ostati bez bodova, poceli su talijanima rusiti stadion i praviti probleme sve dok sudac nije prekinuo utakmicu. Kad ce ionako ostati bez bodova, zasto da igraju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije