Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEZAPAMĆENO U POVIJESTI'

Srpski savez traži žestoke sankcije za vatrene: Ako ne kaznite Hrvate i Albance, odlazimo s Eura!

Hamburg: Susret Hrvatske i Albanije u 2. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
Foto: Luka stanzl/PIXSELL
1/9
20.06.2024.
u 07:13

To je izazvalo veliku buru u Srbiji, a predsjednik srpskog nogometnog saveza Jovan Šurbatović dao je izjavu za RTS u kojoj je rekao kako će zatražiti žestoku kaznu od Uefe za Hrvatsku i Albaniju, a ako se to ne dogodi, zaprijetio je čak i da će Srbija istupiti s Eura.

Utakmica Hrvatske i Albanije nažalost nije prošla bez incidenata jer se na tribinama Volspark stadiona u Hamburgu moglo čuti ružno skandiranje 'Ubij Srbina'. To je izazvalo veliku buru u Srbiji, a predsjednik srpskog nogometnog saveza Jovan Šurbatović dao je izjavu za RTS u kojoj je rekao kako će zatražiti žestoku kaznu od Uefe za Hrvatsku i Albaniju, a ako se to ne dogodi, zaprijetio je čak i da će Srbija istupiti s Eura.

GALERIJA Hrvatska remizirala protiv Albanije 

Hamburg: Susret Hrvatske i Albanije u 2. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
1/13

- FSS će zahtijevati od UEFA-e najoštrije mjere, pa i po cijenu da ne nastavimo natjecanje. Ovo je skandalozno i ne želimo da se to ponavlja. Želimo da drakonski budu kažnjeni navijači koji su uzvikivali neprihvatljive parole. Uputit ćemo apel UEFA-i povodom današnjih događanja. To nema nikakve veze sa sportom i nogometom. Ne želimo politizirati prvenstvo - rekao je Šurbatović.

VEZANI ČLANCI:

Uefa je s ukupno 14.500 eura kaznila i Srbiju zbog incidenta navijača tijekom susreta s Engleskom.

- Mi jesmo kažnjeni, ali to su pojedinačni slučajevi. Mi smo kažnjeni zbog jednog pojedinca zbog rasističkog vrijeđanja. To mi nismo. Ne želimo da se to pripiše našim navijačima. Svakoga primamo otvorenog srca i po tome smo poznati. Apeliram da protiv Slovenije i Danske budemo gospoda - rekao je Šurbatović i vratio se incident iz Hamburga.

- Ovo nije zapamćeno u povijesti nogometa. Takvim stvarima u nogometu nije mjesto. Ne želimo sudjelovati na Euru ako se takve stvari događaju. Kako smo stalno u komunikaciji s UEFA-om, sigurni smo da će kazne biti rigorozne.

Standings provided by Sofascore

Komentara 22

Avatar xenon
xenon
08:13 20.06.2024.

Što se urliče na košarkaškim utakmicama u srbiji!?! "Svakoga primamo otvorenog srca i po tome smo poznati...". Poznati ste po nečem drugom. Uostalom, svaka akcija ima svoju reakciju.

Avatar Provokator1
Provokator1
07:56 20.06.2024.

Eto rasplakala me i sama pomisao da ćete otići prije nego ispadne te iz skupine

KU
kublajkhan
07:47 20.06.2024.

Imate igre BRICS-a u Rusiji pa tamo nastupajte. Tamo vam je i mjesto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije