Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANNY, CRNI DANNY

Tko je čovjek koji je razbjesnio cijelu Hrvatsku? Ukrao nam je snove, a ovo mu nije prvi skandal

Leipzig: Susret Hrvatske i Italije u 3. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
25.06.2024.
u 08:58

Makkelie je, priznati se mora, gotovo od samog početka utakmice navlačio za Talijane. Čak mu ni igranje rukom kod hrvatskog jedanaesterca u 53. minuti, koje je sav svijet odmah vidio, nije odmah bilo jasno

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je 1:1 u susretu 3. kola Eura protiv Italije. Izračunali su to nogometni analitičari, vatreni sada imaju tek 2 posto šanse za prolazak u drugi krug. Četiri rezultata moraju se poklopiti Hrvatskoj, dva u utorak i dva u srijedu kako bi se s trećeg mjesta u skupini domogla osmine finala.

Tko zna što bi sad pisali i kako bi se sve završilo u Leipzigu da nizozemski sudac Danny Makkelie nije dosudio da će se u drugom poluvremenu igrati čak osam minuta sudačke nadoknade. Na to su kasnije reagirali i igrači i sam izbornik Dalić, ali sad više ništa ne može izbrisati gol Mattie Zacagnija u toj 98. minuti. Kako li samo boli...

Leipzig: Susret Hrvatske i Italije u 3. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
1/18

Makkelie je, priznati se mora, gotovo od samog početka utakmice navlačio za Talijane. Čak mu ni igranje rukom kod hrvatskog jedanaesterca u 53. minuti, koje je sav svijet odmah vidio, nije odmah bilo jasno. Morao se ići uvjeriti na VAR-monitor. Hrvatskoj je dao šest žutih kartona, a svaki kontakt naših igrača nad talijanskim sudio je kao prekršaj. 

Omraženi Nizozemac inače radi kao policijski inspektor u Rotterdamu, a trener je sudaca pri Nizozemskom nogometnom savezu. Ako ih uči da budu ovako tendenciozni spram Hrvata, onda je možda bolje od Uefe i Fife tražiti izuzeće od nizozemskih sudaca u budućnosti. Inače, Fifinu značku ima od 2011. godine, a ovo u Leipzigu nije mu prvi skandal koji je proizveo svojim djelovanjem.

Zna se da je 2021. godine u kvalifikacijama za SP u Kataru poništio pobjedonosni pogodak Portugalu u sudačkoj nadoknadi utakmice protiv Srbije u skupini. Zabio je tada Cristiano Ronaldo, a srpski je stoper zakasnio izbiti loptu. Ona je već debelo prešla crtu, ali Makkelie to nije vidio. 

Također, na samom Euru 2021. godine, dakle prije tog događaja u Beogradu, Makkelie je sudio dvoboj Engleske i Danske u polufinalu tog Eura. Na utakmici Engleske i Danske najprije nije poništio neregularni danski gol, a onda je u produžetku izmislio kazneni udarac za Englesku iz kojeg se rodio gol za pobjedu Engleza. 

Standings provided by Sofascore

Komentara 60

Avatar R2D2
R2D2
09:14 25.06.2024.

Pa kad mu je dečko talijan, za koga će onda navlačit?

PE
peronja
09:46 25.06.2024.

za ne prolazak dalje isključivo je kriv Dalić. Sudac je navlačio za Talijane, vidljivo je po broju prekršaja i žutih kartona. No ako ti ne pripremiš ekipu da se igra dok sudac odsvira kraj, o čemu Dalić priča? Primili gol protiv Albanije isto tak ko i sad. Pa danas je rijetko koja tekma bez min. 5 min nadoknade. A Dalić mjenja Sučića i uvodi Perišića??? Ajme meni, pa koja je to logika kad perišić nije igrao 6 mjeseci utakmicu, a i ovo kaj je igrao je bilo na nivou lakog treninga.

AS
ante_slavonac
09:46 25.06.2024.

zaista je pretjerivao,razumijem faul ali automatski žuti,jednostavno nije dozvolio mušku igru,crveni je za naše visio u zraku i gol Talijana morao se dogoditi,UEFA je samo podružnica FIFAe najkoruptivnije sportske organizacije,iako ruku na srce nismo bili pravi ali nisu ni drugigi nešto extra klasa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije